BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

AKİL İNSANLAR HATAY’DA

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki Akil Adamlar Akdeniz Bölge Heyeti, Hat...

Abone ol

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki Akil Adamlar Akdeniz Bölge Heyeti, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’i ziyaret etti.
Valilik makamında gerçekleşen kabulde konuşan Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Akil Adamlar Akdeniz Bölge Heyeti’ni sevginin, barışın ve hoşgörünün önemli merkezlerinden olan Hatay’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Vali Lekesiz, Hatay’ın Türkiye’nin toplam vergi gelirlerine yaptığı katkı açısından 8., çelik üretimi kapasitesi açısından 1., yaş sebze ve meyve ihracatında 1., karayolu ile yük taşımacılığı yapan filo büyüklüğü açısından 2., elektrik tüketimi açısından 6., okul öncesi eğitimde ve bilimsel proje hazırlamada 1. sırada olduğunu anlattı. Hatay’ın bunun yanı sıra sayısız tarihi ve kültürel varlığa sahip olduğunu kaydeden Lekesiz, ilin sahip olduğu en büyük zenginliğin ise, yüzyıllardır bünyesinde barındırdığı sevgi, barış ve hoşgörü olduğunu sözlerine ekledi.
TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, Hatay’ın, heyet olarak ziyaret ettikleri 2. il olduğunu ifade ederek, ziyaretlerinde kendilerine gösterilen nezaketten dolayı tüm Hatay halkına teşekkür etti.
Hatay’ın, Türkiye’ye katkısı açısından başarısını yakından takip ettiklerini ve gelecekte Türkiye ekonomisine katkı sunan en önemli aktörlerden biri haline geleceğine inandıklarını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Bu başarısının altında; insanlarının alışkanlığı, becerisi, müteşebbis ruhuna sahip olması, ilin iyi idarecilere sahip olması, ilin tüm dinamiklerinin ilde birlik ve beraberliği sağlamış olması yatmaktadır" dedi.
Hisarcıklıoğlu, "Devletimiz yeni bir süreç başlattı. Bu süreçte, milletin fikrine başvurmak istedi. Hem demokrasimiz açısından hem de doğru işler yapılması açısından bu katılımcılık çok önemli. Devletimiz bu konuda vatandaşın ne düşündüğünü, fikrini öğrenmek istiyor. Bunu da Akil Adamlar Topluluğu vasıtasıyla yapıyor" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Lekesiz günün anısına Hisarcıklıoğlu’na, ildeki sevgi, barış ve hoşgörüyü temsil eden üç dinin simgelerinin bir arada bulunduğu plaket verirken, tüm konuklarına da yöresel defne ürünlerinden oluşan hediye paketi sundu.
Lekesiz, konuklarına ‘Hatay Devlet Müzesi’ni de gezdirdi.
(İHA)