BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,60
ALTIN 2.386,41
HABER /  GÜNCEL

Sarıgül Kümbet şenliğinde

Uluslararası 18. Kümbet Kültür ve Sanat Festivali, Kümbet Yaylası'nda yapıldı.

Abone ol

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Kümbet'e Giresunlu büyüklerinin hayır dualarını almaya geldiğini söyledi. Gazetecilere, siyasi konuşma yapmak istemediğini belirten Sarıgül, ''Haktan, adalet duygusundan, hukuktan, bayrağımızdan ayrılmadan, ulusal birliğimizden taviz vermeden inançlarımıza saygı gösteren herkesle yolumuza devam edeceğiz. Tencereniz kaynarken, maymununuz oynarken herkes yanınızdadır. Ama bu böyle olmayınca yanınızda sadece yiğit ve mert insanlar olur'' dedi.

Festivallerle örf, adet, gelenek ve inançların korunduğunu, geleneklerin gençlere, çocuklara öğretildiğini dile getiren Sarıgül, ''Ülkemizi bölmek, parçalamak isteyen güçler önce çocuklarımızın ahlaki değerlerini yok ederler. Allah bana bir gün imkan verirse televizyonlarda bu tür programların yerine peygamber efendimizin, Mevlana'nın, Atatürk'ün kültürünü getirmek nasip etsin'' diye konuştu.

Festivalde daha sonra, Dereli Belediyesine cenaze yıkama aracı alan işadamı Nazmi Yılmaz, festival ağası seçildi. Festival, yöresel sanatçıların konseriyle sona erdi.

Festivale Giresun Vali Yardımcısı Fikret Deniz, AK Parti Giresun Milletvekili Hasan Aydın, Giresun Belediye Başkanı Hurşit Yüksel, Dereli Kaymakamı Ahmet Arık, Dereli Belediye Başkanı Muzaffer Karakayalı ile çok sayıda vatandaş katıldı.