BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,00
ALTIN 2.324,14
HABER /  POLİTİKA

DYPden hükümete tepki

DYP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, AK Parti iktidarını ağır bir dille eleştirdi

Abone ol

DYP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, AK Parti iktidarının "Kan üzerine siyaset yapmayın" diyerek şehit kanlarından milleti duyarsızlaştırma siyaseti yaptığını belirterek, iktidarın, milletin terörle mücadelesindeki iman ve iradesi temsil etmediğini kaydetti.

Adan, Bitlis'te araçları mayına çarpan 5 askerin ardından, bugün de Siirt'te 7 er ve 1 korucunun şehit olmasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Her gün şehit haberleri alındığını ve terör örgütünün saldırganlığını ve cüretini her gür artırdığını belirten Adan, "Bu zavallı, bu aciz, bu çaresiz iktidar ise olaylara ilişkin ortaya hiçbir bakış açısı, hiçbir çözüm koymuyor. Bu millet, ülkesinin birliğini, dirliğini savunmak için sonuna kadar mücadele etmeye kararlı ve yeminlidir" dedi. AK Parti iktidarının başa geldiği 4 yıl içinde terörü önlemek adına hiçbir adım atmadığını savunan Adan, şunları kaydetti:

"İktidara sesleniyorum, sen bu ülkenin imkanlarına, gücüne, prestijine sahip olacaksın, fakat basiretsizlik ve beceriksizlik nedeniyle terör karşısında sessizleşeceksin. Sen terör meselesi sanki bir kültür ve kimlik meselesiymiş gibi ele alacaksın, PKK'nın yaptığı şiddeti siyasallaştırma stratejisine destek vereceksin. Sen şehit olan güvenlik güçlerinin ardından sadece bir 'Başınız sağolsun' lafıyla kendini temize çıkarttığını sanacaksın, bu devletin kendi askerine polisine vatandaşına sahip çıkma gücünü baskılayacaksın. Sonra da milletin karşısına çıkıp millete sahip çıkmaktan, derde derman olmaktan, başarıdan bahsedeceksin. Bu millet iktidardaki görüntüsünü bozmamak için terörle mücadeleyi önemsizleştirmek, şehit haberlerini olağanlaştırmak isteyen AK Parti'den ve onun kadrolarından hesap soracaktır. Aziz milletimiz elbette kendi irade ve imanını ortaya koyup hem hesap soracak hem dertlere çare bulacak güce ve kararlılığa sahiptir."
Adan, AK Parti iktidarının "Kan üzerine siyaset yapmayın" diyerek, şehit kanlarından milleti duyarsızlaştırma siyaseti yaptığını belirterek, iktidarın, milletin terörle mücadelesindeki iman ve iradesi temsil etmediğini kaydetti.