BIST 9.984
DOLAR 32,39
EURO 34,74
ALTIN 2.432,54
HABER /  GÜNCEL

Sarıgül Baykal'ın istifası için ne dedi?

Baykal'ın istifası büyük yankı uyandırdı. CHP yönetimi ile kanlı bıçaklı olan Sarıgül şok karar sonrası için neler dedi?

Abone ol

Şişli Belediye Başkanı ve Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Lideri Mustafa Sarıgül, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın istifasının Türkiye'ye hayırlı olmasını dileyerek, "Kaset olayının da üzerine sonuna kadar gidip, Sayın Baykal'ın iç huzurunu mutlaka sağlamak lazım" dedi.

BAYKAL DA BANA KOMPLO KURDU

"Allah kimseyi de bu komplolarla karşı karşıya bırakmasın" diyen Sarıgül, "Sayın Baykal ve arkadaşlarının bana kurdukları komplonun üzerine sonuna kadar gideceğim" dedi.

ALLAH KİMSEYİ BU KOMPLOLARLA KARŞI KARŞIYA BIRAKMASIN

Mustafa Sarıgül, Deniz Baykal'ın istifasına ilişkin olarak basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Sayın Baykal'ın istifasını televizyonlardan öğrendiğini kaydeden Sarıgül, "Kendi şahsi değerlendirmelerine saygı duymak gerekir. Ancak özellikle açıklamada Baykal'a kurulan bir komplodan bahsediliyor. Bunun mutlaka açığa çıkarılması gerekiyor. Komplo çok önemlidir, Allah kimsenin başına vermesin. Baykal ve arkadaşlarının bana yaptığı bir komplo var. Bu komplonun da mutlaka açığa çıkması lazım. Allah kimseyi de bu komplolarla karşı karşıya bırakmasın. Sayın Baykal ve arkadaşlarının bana kurdukları komplonun üzerine sonuna kadar gideceğim" diye konuştu.

KOMPLO KURULMASINI DOĞRU BULMAM

"Kaset olayının da üzerine sonuna kadar gidip, Sayın Baykal'ın iç huzurunu da mutlaka sağlamak lazım" diyen Sarıgül, konuyla ilgili detaylı açıklama yapmasını isteyen basın mensuplarına, "Bir iddia var dediler. O iddia üzerine gittiler. Kurultayda bana komplolar kurdular. Sayın Baykal'ın hayatıyla ilgili bir mektuptan, bununla ilgili bir komplodan bahsettiler. Ben kim olursa olsun komplo kurulmasını, demokratik olmayan yöntemlerle mücadele edilmesini hiçbir zaman doğru bulmadım. Her zaman bu olayların karşısında oldum. Biz TDH olarak barışı, demokrasiyi, özgürlüğü, insan hakları ve kişi haklarını dün savunduk, bugün savunuyoruz, yarın da savunacağız. Baykal'ın bu kararı kendi partisine ve Türkiye'ye hayırlı olsun" dedi.

Başkan Sarıgül, CHP'nin bundan sonraki süreçte durumunun ne olacağı yönünde değerlendirmelerinin sorulması üzerine de, "Biz farklı bir siyasi partisiyiz. CHP ile ilgili bir şey söylemek istemiyorum. Tek arzumuz var, sosyal demokratlar yıllardan beri iktidar olamadı. Biz TDH olarak bütün yurttaşlarımızla buluşarak sosyal demokratların iktidar olması için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz" şeklinde konuştu.