BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,94
ALTIN 2.448,30
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

BBP lideri Topçu içine sindiremedi

Baykal'ın istifa kararı siyaset dünyasını sarstı. BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu Baykal'ın bu şekilde gidişine üzüldü.

Abone ol

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, ''Deniz Baykal gibi bir kimlik komplo sonrası Türk siyasetinden tasfiye ediliyormuş gibi bir durumu içime sindiremiyorum'' dedi.

Genel Başkan Topçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Deniz Baykal'ın istifasından üzüntü duyduğunu bildirdi.

Kurucu genel başkanları Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünün ardından Baykal'dan büyük destek gördüklerini ifade eden Topçu, ''Bize akıl verdi, hukuk yolu gösterdi. Genel başkan olarak geçirdiğim bu 13 aylık sürede Baykal'dan siyasi parti genel başkanlığının ötesinde bir tutum ve davranış gördüm, o yüzden çok üzgünüm'' dedi.

Deniz Baykal'ın siyasi hayatı boyunca birçok badire atlattığını hatırlatan Yalçın Topçu, ''Deniz Baykal gibi bir kimlik bir komplo sonrası Türk siyasetinden tasfiye ediliyormuş gibi bir durumu içime sindiremiyorum. Umut ediyorum ki her iki olayın (suikast iddiaları ve video) arkasına ve önüne iyi bakılır'' diye konuştu.

Baykal'ın Kutlu Doğum Haftası'ndaki konuşmasının hala kulaklarında olduğunu belirten Topçu, ''Baykal gerçekten Türkiye için lazımdı. Solun tarihinde ilk defa bir genel başkan her cümlesi ders olan bir konuşma yaptı'' dedi.

Kaset konusunun gündeme gelmesinin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tavrını çok doğru bulduğunu kaydeden Topçu, bu tür işlerin üzerinden siyaset yapılmaması gerektiğini söyledi.