BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Sarıbaştan tatil eleştirisi

Anavatan Partisi Grup Başkanvekili Süleyman Sarıbaş, tatili düşünenleri eleştirdi

Abone ol

Anavatan Partisi Grup Başkanvekili Süleyman Sarıbaş, bir haftada 15 vatan evladının öldüğü bir ülkede, kimsenin tatil yapma lüksünün bulunmadığını ifade ederek, ''Toplayın Meclisi. Meclis, o cephede kanını vatan için dökenlerin yanında olduğunu göstermeli'' dedi.

Sarıbaş, Emekliler Birliği Sendikası Genel Başkanı İsrafil Odabaş ve beraberindeki heyeti, Mecliste kabul etti. Dünyada, alt ve üst ücret arasında 6 kat fark olduğuna işaret eden Sarıbaş, iktidara gelen hükümetlerin, kamu personel rejimini değiştireceğini söylemelerine rağmen bunu başaramadıklarını kaydetti. Sarıbaş, Maliye ve Başbakanlık bürokratlarının, bu reformu çıkarmadıklarını savunarak, ''Çünkü, bu bürokratların nereden, nasıl maaş aldıklarını kimse bilemez. Onlar, her çıkan kanunun kıyısına, köşesine bir şey ekleyerek, 50 kanundan ödeme alırlar, -sayıları çok azdır- bu aldıkları maaşlar ortaya çıkmasın diye, gerçekçi bir skalanın yapılmasını engellerler'' diye konuştu.

Emeklilerin, çok fazla bir beklentisi olmadığını, insanca, onurlu bir şekilde, başkasına muhtaç olmadan yaşamak istediğini belirten Sarıbaş, bu insanları, sefalete, yoksulluğa mahkum etmenin, Türkiye'ye yakışmadığını belirtti. Süleyman Sarıbaş, her gün bir şehit cenazesi kalktığını, son bir haftada 15 şehit verildiğini dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Hükümet, yaygara kopardı, şimdi tekrar oturdu.

Toplayın Meclisi diyoruz. Bir haftada 15 vatan evladının öldüğü bir ülkede, kimsenin, tatil yapma gibi lüksü yok. Toplayın bu Meclisi, milletin dertlerine çare üretin, önce bu Meclis, o cephede kanını vatan için dökenlerin yanında olduğunu göstermeli. 'Meclise gerek yok, o tatil yapsın' diyorlar. Ülkenin meselelerine bakış açısı, vatan için ölenlere bakış açısı bu olursa, emeklilerine bakış açısı değişir mi?''

''AHLAKSIZ DÜZENİ DEĞİŞTİREMİYORSAN...''

Vergilerin emeklilerden, yoksullardan alındığını öne süren ANAVATAN Grup Başkanvekili Sarıbaş, vahşi düzen, vahşi kapitalizmin, IMF programlarının böyle kurgulandığını söyledi. ''Ahlaksız düzeni değiştiremiyorsan, ahlaksızın başı sensin'' diyen Sarıbaş, Hükümetin IMF programını harfiyen uyguladığını kaydetti. Sarıbaş, ''Niye gitti, gariban Ecevit o zaman. O da bir program uyguluyordu'' dedi. Zenginin sofrasına, harama oturmamak gerektiğini vurgulayan Sarıbaş, ''Hükümet, haram sofrasına oturmuştur, haramzade olmuştur. Haramzade olanların da bu ülkeye vereceği hiçbir şey yoktur. Gönderdiniz Mesut Yılmaz'ı, iyi de ettiniz, biz de yepyeni bir parti kurduk. Ama bunlar, ondan beter çıktı'' diye konuştu.

''DUA YERİNE, BEDDUA''

Emekliler Birliği Sendikası Genel Başkanı Odabaş da sosyal güvenlik kurumlarından emekli maaşı alanlar arasındaki ücret dengesizliğine değinerek, asgari ücret ile en yüksek devlet memuru arasındaki ücret farkının 17 kat olduğunu kaydetti. Hükümetin işe başlarken, ''eşit işe eşit ücret'' ilkesini yerleştirmeyi vaat ettiğini ancak bir gelişme yaşanmadığını savunan Odabaş, memurlara verilen 40 artı 40 YTL'nin, emekliye çok görüldüğünü söyledi. Emeklilerin mağdur edildiğini, AK Parti hükümetinin de diğer hükümetlerin uygulamalarını takip ettiğini belirten Odabaş, emekli, dul, yetim ve dar gelirlinin dua yerine, beddua etmeye başladığını sözlerine ekledi.