BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA

CHPden ödeyin çağrısı

CHP'li Bihlun Tamaylıgil, fındık üreticisinin alacağının acilen ödenmesini istedi.

Abone ol

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil, fındık üreticisinin 2004 yılından 252 trilyon liralık alacağı bulunduğunu, bu ödemenin acilen yapılması gerektiğini belirtti. Karadeniz Bölgesinde 11-15 Temmuz tarihlerinde incelemelerde bulunan CHP heyetine başkanlık eden Tamaylıgil, yaptığı yazılı açıklamada, bölge halkının sel felaketinin ardından ''fındık fiyatı felaketiyle'' karşılaştığını savundu.

Tamaylıgil açıklamasında, ''Karadeniz Bölgesi insanı için asıl felaket AKP hükümeti ve onun Başbakanıdır. Başbakan Erdoğan'ın Karadeniz'e yaptığı her ziyaret ve açıklama fındık üreticisinin felaketine neden olmaktadır'' görüşüne yer verdi.

''İktidarın ve Başbakan'ın fındık üreticilerinin örgütü Fiskobirlik'i, ele geçiremedikleri için hedef tahtasına oturttuğunu'' ileri süren Tamaylıgil, ''Fındık üreticisini stokçu olarak gören Erdoğan, Avrupalı çikolatacılarla birçok fındık tüccarının Başbakan'ı gibi davranmaktadır'' dedi. Tamaylıgil, fındık üreticisinin 2004 yılından 252 trilyon liralık (252 milyon YTL) alacağı bulunduğunu ve bu ödemenin acilen yapılması gerektiğini belirterek, bu yıl 650 bin tonu aşacağı tahmin edilen üretim nedeniyle oluşacak arz fazlasının piyasadan çekilebilmesi için de hükümetin doğrudan alım yapmasını istedi.