BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  POLİTİKA

Vekiller dinleniyor mu?

Anavatan Partisi Mersin Milletvekili Hüseyin Özcan'dan tetelekulak soruları.

Abone ol

Anavatan Partisi Mersin Milletvekili Hüseyin Özcan, milletvekillerinin telefonlarının dinlenmesine karşı alınan tedbirleri sordu. Özcan, TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, TBMM'de 550 milletvekilinin, TBMM Başkanlığı da dahil idari birimlerinin telefonlarının dinlenmesine karşı bu güne kadar herhangi bir önlem alınıp alınmadığının açıklanmasını istedi.

Gelişen teknik dinleme olanakları karşısında, alınan önlemlerin ne kadar yeterli olacağını gündeme getiren ANAVATAN'lı Özcan, şu soruları yöneltti: ''Bu güne kadar herhangi bir milletvekilinden, telefonlarının dinlendiğine ilişkin Başkanlığınıza ulaşan bir şikayet var mıdır? Varsa nedir? Bu şikayetler ile ilgili ne tür işlemler yapılmıştır?

Yapılan işlemler sonucu telefon dinleme olayı tespit edilmiş midir? Edildiyse kimlerin telefonları hangi amaçla dinlenmiştir? Dinleme yapıldığı tespit edildiyse; sorumluları bulunmuş mudur? Bulunduysa hangi kurum ve kişilerdir? Bunlara karşı ne tür bir işlem yapılmıştır? Tümgeneral Reha Taşkesen olayından sonra yeni ek tedbir alınmış mıdır? Dinleme önleyici yeni bir teknolojik ürün alınması düşünülmekte midir?

TBMM Başkanlığı böcek taraması yaptırmış mıdır? Periyodik olarak böcek araması yapılmakta mıdır? Yapılan arama varsa herhangi bir böcek bulunabilmiş midir? Böcek araması yapılmadıysa, yapılması düşünülmekte midir? Milletvekillerinin güven içinde telefon konuşması yapabilecekleri konusunda garanti verebilir misiniz?'' Öte yandan Anavatan Partisi Mersin Milletvekili Hüseyin Güler de TBMM Başkanlığına sunduğu 3 ayrı soru önergesinde, Eskişehir'de pilot olarak uygulamaya konulan aile hekimliği, baro avukatlarının ücretlerinin ödenmemesi ve trafik kazalarındaki artışın nedenleri konularında ilgili bakanlardan yanıt istedi.