BIST 10.899
DOLAR 32,19
EURO 34,95
ALTIN 2.461,30
HABER /  SPOR

FİFA kafayı netleştirecek

FİFA Disiplin Komitesi Materazzi ile Zidane'ın durumunu bugün karara bağlayacak.

Abone ol

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği Disiplin Komitesi, Fransa Milli Takımı kaptanı Zinedine Zidane'nin Dünya Kupası final maçında İtalyan futbolcu Marco Materazzi'ye attığı kafayı tartışmak için bir araya geldi. İsviçre'nin Zürih kentinde toplanan disiplin komitesine 5 üye katılırken, Fransız futbolcu Zidane ve Materazzi'nin de toplantıya çağrıldığı bildirildi.

Disiplin komitesi, her 2 futbolcuyu da dinledikten sonra günün ilerleyen saatlerinde kararını açıklayacak. Komitenin toplandığı salona girişinde 50 kadar taraftarın tezahüratıyla karşılaşan Zidane, toplantıya Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Jean Pierre Escalettes ve yasal danışmanı Jean Lapeyre ile geldi.

Daha önce disiplin komitesine yazılı olarak savunmasını sunan ünlü futbolcu, İtalya ile Fransa arasında oynanan final maçının uzatmalarında İtalyan futbolcu Materazzi'ye annesine ve kız kardeşine küfür ettiği için kafa attığını söylemişti. Kupanın ardından futbolu bırakacağını açıklayan Zidane'a para ve müsabakalardan men cezası verilebileceği kaydedilirken, Zidane'a küfür ettiğini kabul eden Materazzi'ye de ceza verilmesi gündemde.