BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

CHPli vekilin isyanı

CHP'li Ensar Öğüt trafik kaza sonrası hastanede yaşadığı sıkıntıntıları gündeme getirdi.

Abone ol

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, bir süre önce seçim bölgesi Ardahan'da geçirdiği trafik kazasının ardından, Ardahan Devlet Hastanesinde cihaz eksikliğinden dolayı yaşadığı sıkıntıları Meclis gündemine getirdi. Öğüt, ''Sol kolum ve bel kemiğimdeki kıkırdakların kırık olduğunu Ardahan'da, köprücük ve kaburga kemiklerinin kırık olduğunu ise İstanbul'da öğrenebildim'' dedi.

Öğüt, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, 15 Temmuz tarihinde Ardahan'da geçirdiği trafik kazası sonucunda Ardahan Devlet Hastanesinde tedavi altına alındığını, yapılan tetkiklerde ise sadece sol kol ve bel kemiğindeki kıkırdakların kırık olduğunun tespit edildiğini anlattı. Bir gün sonra İstanbul'da tetkiklerinin tekrar yapıldığını kaydeden Öğüt, bu tetkikler sonucunda köprücük ve kaburga kemiğinin de kırık olduğunun saptandığını belirtti.

Ardahan Devlet Hastanesinde sık sık elektriklerin kesilmesi, röntgen cihazının çok eski olması ve röntgen filmlerinin çamur gibi çıkması nedeniyle köprücük ve kaburga kemiklerinin kırık olduğunun anlaşılamadığını ifade eden Ensar Öğüt, ''Ameliyat öncesi tetkiklerde kullanılan Skopi cihazının olmaması nedeniyle de büyük sıkıntı yaşanmaktadır'' dedi.

Ardahan Devlet Hastanesinde bulunan röntgen cihazının çok eski, ilkel ve yavaş olduğunu, hastalığı belli etmeyecek şekilde film çeken bu cihazın yenilenmesi için bir girişimde bulunulup bulunulmayacağını öğrenmek isteyen CHP'li Öğüt, ''Ardahan merkezde sık sık elektriklerin kesilmesi nedeniyle, röntgen ve tomografi gibi tıbbi cihazlar arızaya geçmektedir. Bu hastaneye tam teşekküllü yeni bir jeneratör ile ameliyat öncesi tetkiklerde büyük kolaylık sağlayan Skopi cihazını ne zaman göndereceksiniz?'' sorularını yöneltti.