BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Saran adaylık için bekliyor

Fener'de başkanlık yarışı kızışıyor. Saran, sarı-lacivertli kulübün mayıs ayındaki olağan kongresinde aday olmak için mahkeme kararını bekliyor.

Abone ol

Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, Fenerbahçe Kulübü'nden ihraç kararının yargıdan dönmesi halinde, sarı-lacivertli kulübün mayıs ayındaki olağan kongresinde Aziz Yıldırım'ın karşısına aday olacağını söyledi.

Afyonkarahisar Genç Atılımcılar Derneği tarafından ''yılın iş adamı'' seçilen Sadettin Saran, ödülünü düzenlenen törenle aldı. Radyospor'da yer alan habere göre, Saran, Fenerbahçe Kulübü başkanlığına tekrar aday olduğunu söyledi. Başkanlığa aday olduğunu için kulüpten 2 kez ihraç edildiğini savunan Sadettin Saran, yargı yoluyla Fenerbahçe Kulübü'ne yeniden üye olduğunu, ancak itiraz edildiğini hatırlattı.

Saran, şunları kaydetti:

''Türk spor tarihinde, Avrupa spor tarihinde ve dünya spor tarihinde, bir kulüpten 2 defa ihraç edilen başkan adayı yok. Ben 2 defa ihraç edilmeme rağmen azimliyim. Fenerbahçe Kulübü başkanlığına aday olduğumu, talip olduğumu defalarca ilettim. Başkan olmak önemli değil. Önemli olan, başarılı başkan olmak, kalıcı başkan olmak. İhraç edildikten sonra yargıya başvurdum ve kazanarak geri döndüm, fakat Yargıtay'a itiraz ettiler. Şu anda onun sonucunu bekliyorum. Eğer bu karar nisan ayından önce dönerse, mayıs ayındaki kongreye yetişip, Aziz Bey'in karşısına aday olacağım. Eğer yetişmezse de 3 yıl sonraki kongrede yine aday olmayı düşünüyorum.''

Siyasette de yer almak istediğini ifade eden Saran, bir baba ve iş adamı olarak siyasete girmek istediğini söyledi. Saran, ''Bir baba olarak, iş adamı olarak Türkiye'deki, Türkiye'de yaşayan bir takım şeyleri sorunlu hisseden biri olarak, yakın bir zamanda siyasette aday olacağımı düşünüyorum. Konuşmayı sevmediğim için, burada dezavantajımı ayrıca değerlendireceğim. Tabii ki ilerleyen zaman içerisinde siyasette yer alarak ülkeme fayda sağlamak istiyorum. Nasıl bir iş adamı olarak ülkemizi seviyorsak, siyasetçi olduğumuzda da seveceğiz'' şeklinde konuştu.