BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Adaya cinsel saldırı davası

Alanya Belediye Başkan Adayı Öztürk'ün 30 yaşındaki kadına ‘cinsel amaçlı hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan yargılandığı ortaya çıktı.

Abone ol

Antalya'nın Alanya İlçesi'ne bağlı Payallar Beldesi'nde, Demokrat Parti'nin Belediye Başkan adayı 41 yaşındaki Abdullah Öztürk'ün, 30 yaşındaki kadına ‘cinsel amaçlı hürriyetinden yoksun kılma’ ve ‘basit cinsel saldırı’ suçlamalarıyla tutuksuz yargılandığı ortaya çıktı

İddiaya göre, Abdullah Öztürk, 18 Ocak 2008 tarihinde Gül S.'yi arayarak görüşmek istedi. Görüşme talebini kabul eden Gül S. ile Abdullah Öztürk birlikte bir restorana giderek yemek yedi. Gecenin sonunda, Abdullah Öztürk kendisine ait otomobille Gül S.'yi Alanya Saray Mahallesi Galatasaray Caddesi'nde bulunan evine götürmek üzere yola çıktı. Ancak Abdullah Öztürk, Gül S.'yi Alanya yerine Konaklı'ya götürmek için aracın yönünü değiştirdi. Evine götürülmediğini anlayan Gül S., Abdullah Öztürk'ten kendisini evine bırakmasını istedi. Öztürk bu isteği reddederek Gül S.'yi başka bir restorana götürdü. İkili burada da alkol almaya devam etti. Tekrar araca binen Öztürk, Gül S.'yi rızası olmadan cinsel ilişkiye girmeye zorladı. Gül S.'yi elle taciz eden Öztürk, kadının itirazının artması ve bir arkadaşını telefonla arayarak “Beni kurtar” diye bağırması sonucu geri adım attı ve onu evine bıraktı. Ertesi sabah polise giden Gül S., Abdullah Öztürk'ten şikayetçi oldu. Savcılığa intikal eden olayın sonucunda Abdullah Öztürk'e ‘cinsel amaçlı hürriyetinden yoksun kılma’ ve ‘basit cinsel saldırı’ suçundan Alanya 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Öztürk, Türk Ceza Kanunu'nun 109/1 ve 102/1 maddelerine göre 1 ile 5 yıl hapis cezası ile yargılanıyor.

Akaryakıt istasyonu işletmecisi olan, evli ve 3 çocuk babası Abdullah Öztürk, Gül S. ile bir arkadaşının vasıtasıyla tanıştıklarını söylerken, “Bu bir siyasi komplo. Olay mahkemeye intikal etti. Dava sonuçlanınca karşı tarafa ben dava açacağım” dedi. Öztürk, Gül S.'nin maddi sıkıntı içinde olduğunu, kendisinden yardım istediğini yardım yapmayınca da kendisinden şikayetçi olduğunu ileri sürdü.