BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.436,84
HABER /  GÜNCEL

Elazığda doğalgaz protokolü

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Elazığ Belediyesi ile Elazığ Doğalgaz Dağıtım AŞ arasında 2009 yılı yatırım kazı ve üst yapı protokolü imza törenine katıldı.

Abone ol

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Elazığ Belediyesi ile Elazığ Doğalgaz Dağıtım AŞ arasında 2009 yılı yatırım kazı ve üst yapı protokolü imza törenine katıldı.

Bakan Eker, Akgün Hotel'de düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü kutladı ve tüm şehitleri rahmetle andığını belirtti.

Doğalgazın, enerji probleminin çözümündeki diğer yakıt türlerine göre, kullanımı ve daha temiz bir yakıt bulunması nedeniyle önemli olduğunu ifade eden Eker, ''Biz de yakın yıllara kadar maalesef ne ısıtmada ne de sanayide kullanılıyordu. Örneğin 2000 yılına kadar sadece İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Eskişehir'de kısmen kullanıyordu. Bizim bir çok alanda yaptığımız projeler ve ilk adımlar gibi burada da kaydedilen büyük gelişmeyle, bugün 60 il doğalgazı kullanır hale geldi. Bu çok büyük bir önemli gelişme'' dedi.

Eker, Türkiye'nin bir enerji koridorunda olduğunu belirterek, jeostratejik bu konumunu, siyasi anlamda da stratejik değerine ilaveten kullandığını belirterek, bu konuda çok hızlı gelişmeler yaşandığını, boru hatları açıldığını, antlaşmalar yapıldığını kaydetti.

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI NECATİ ÇETİNKAYA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya da konuşmasında, 18 Ekim 2008 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Elazığ'a ilk gazın verildiğini anımsattı. Kentin en fazla hava kirliliğine sahip olması nedeniyle doğalgaza kavuşması için milletvekili arkadaşlarıyla birlikte, hükümet nezdinde yoğun girişimlerde bulunduklarını anlatan Çetinkaya, ''Bu sene 40 bin konuta fiilen gaz verilmiş olacak inşallah. Kısa zamanda Elazığ tamamen doğalgazla tanışacak'' dedi.

Belediye Başkanı Süleymen Selmanoğlu da yapılan protokolle, belediyenin herhangi bir zararı olmadığını kazı çalışmalarında metrekare fiyat alındığı, kırılan parkeleri belediyenin yapacağını, bedelini firmanın belediyeye ödeyeceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Selmanoğlu ile Anadolu Gaz Yönetim Kurulu üyesi ve Genel Müdürü Yaşar Arslan arasında, 2009 yılı yatırım kazı ve üst yapı protokolü imzalandı.