BIST 9.983
DOLAR 32,41
EURO 34,83
ALTIN 2.431,53
HABER /  GÜNCEL

DTPli Birdal Taksime yürüdü

DTP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Akın Birdal, seçim çalışmaları kapsamında partililerle Mecidiyeköy Meydanı'ndan Taksim'e yürüdü.

Abone ol

DTP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Akın Birdal, seçim çalışmaları kapsamında partililerle Mecidiyeköy Meydanı'ndan Taksim'e yürüdü.

Mecidiyeköy Meydanı'nda toplanan Birdal ve beraberindekilere emniyet yetkililerince küçük bir grup halinde yürüyebilecekleri iletildi. Yetkililerle bir süre görüşen Birdal ile beraberindeki küçük bir grup, daha sonra yürüyüşe başladı. Birdal ile yürümek isteyen bazı kişilere polis izin vermedi. Bu grup, polisin kontrolü altında Taksim'e daha sonra ulaştı.

Yürüyerek Taksim'e ulaşan Akın Birdal, Meclis'te grubu bulunan dört partiden üçüne devlet hazinesinden milyonlarca ödenek ayrıldığını, Meclis'e girmeden önce yapılan bir takım düzenlemeler nedeniyle ödenekten yararlanamadıklarını söyledi.

''Onlar alıyor, biz neden almıyoruz, diye bir yakınmamız yok. Hiç kimse almamalı'' diyen Birdal, ''Bu hizmetin bedeli, devletten yardım almak olmamalı. Bu gönüllü bir çalışma olmalı. Herkes eşit ve özgür olmalı, kendisini tanıtmalı. Neredeyse gökyüzünün mavisini göremeyeceğiz bütün siyasi partilerin pankartlarından, dövizlerinden, bayraklarından'' dedi.

Birdal, İstanbul'da gerçekleştirilen ''5. Dünya Su Forumu''nun gerçekleştirildiğine işaret ederek, ''Su bir haktır ve herkes içindir, ama su ticarileştirilmek istenmektedir ve artık su satılmak istenmektedir. 'Biz nasıl bir İstanbul, nasıl bir kent yönetimi?' derken, Bütün tarih, doğa, kültür miraslarımızın korunmasını ve bunun insanlığın hizmetine sunulmasını istiyoruz. İstanbul'un, su havzalarımızın, derelerin, denizlerimizin yağmalanmasına karşı çıkalım'' diye konuştu.