BIST 10.082
DOLAR 32,26
EURO 34,86
ALTIN 2.430,73
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Şanlıurfalılardan THY'ye isyan

Türk Hava Yolları İstanbul-Şanlıurfa seferlerini düşürünce Urfalıların büyük tepkisini çekti.

Abone ol

Türk Hava Yolları (THY) İstanbul-Şanlıurfa, Şanlıurfa-İstanbul seferlerini düşürdü. Şanlıurfalı işadamları ve turizmcilerin uçak seferlerinin yeniden artırılması için firmaya yoğun bir şekilde mail atıp faks çektiği öğrenildi.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Sabri Ertekin de sorunun çözülmesi için THY ile yazışmalar yaparak girişimde bulunduklarını bildirdi.

THY'nin haftada 14 olan Şanlıurfa-İstanbul karşılıklı uçak sefer sayısını turizm sezonunda 9'a indirmesinin Şanlıurfa turizmine zarar vereceğini söyleyen ŞUTSO Başkanı Ertekin, Şanlıurfa'nın en yoğun turist çektiği mevsimin ilkbahar olduğunu hatırlattı. THY'nin bu yanlıştan dönmesini bekledikleri vurgulayan Ertekin, THY'nin her gün yüzlerce yerli ve yabancı turistin akınına uğrayan 1 milyon 600 bin nüfuslu Şanlıurfa'ya tam da turizmin canlandığı bir dönemde bunu yapmasına bir anlam veremediklerini aktardı.

Ertekin, "Geçtiğimiz yıl THY'nin Şanlıurfa'da günlük gidiş ve geliş olmak üzere haftada 14'e çıkartılan uçak sefer sayısının tekrardan azaltılması bizleri üzdü. Son dönemlerde odamız, valilik ve belediye olarak Şanlıurfa turizmini canlandırmak için büyük bir gayret sarf ediyoruz. THY'nin ilimize yapılan uçak sefer sayısını düşürmesini doğru bulmuyoruz.

İşadamlarımızın yanı sıra vatandaşlarımız da THY'nin telefonlarını araması gerekiyor. Faks çekmesi gerekiyor. Mail atması gerekiyor. THY'nin de almış olduğu bu kararı yeniden gözden geçirmesini istiyoruz." dedi