BIST 10.272
DOLAR 32,25
EURO 34,91
ALTIN 2.434,98
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Durak'a AK Parti'den "düzeysizlik" eleştirisi

İçişleri Bakanlığı müfettişlerince açığa alınan Aytaç Durak'ın sert açıklamalarına Adana AK Parti'den sert yanıt geldi.

Abone ol

AK Parti Adana İl Başkanı Mustafa Kebude, görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak'ın ne söylediğini bilmediğini iddia etti. Durak'ın üslubunu düzeysiz ilan etti. AK Parti hukukçuları Durak için hukuki süreç başlattı.

Mustafa Kebude, yaptığı yazılı açıklamada, Durak'ın düştüğü durumu ortaya attığı ''çirkin hezeyanlarla'' kapatmaya çalıştığını belirterek, ''İnanıyoruz ki Durak'ın gerek bu süreçte gerekse daha öncesinde Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere partimizle ilgili yaptığı çirkin açıklamalar hakkında yüce Türk adaleti gereğini yapacaktır'' ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanlığının yasaların gereğini yerine getirdiğini ifade eden Kebude, şunları kaydetti:

''Hal böyleyken İçişleri Bakanlığının kendisi hakkında aldığı kararı yorumlamaya çalışırken kullandığı düzeysiz üslup, o sözün sahibinin içinde bulunduğu haletiruhiyeyi yansıtmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve bağlı organları herhangi bir karar alırken yasalar çevresinde hareket eder. Durak'ın, 'kendisinin dedikodulara dayanılarak görevinden uzaklaştırıldığı' şeklindeki açıklamaları, yaşadığı hezeyanlardan yalnızca biridir. Durak, ne söylediğini bilmiyor. Durak'ın görevinden uzaklaştırıldığı günün akşamında bir televizyonun ana haber programının canlı bağlantısı sırasında Sayın Başbakanımıza ve çalışma arkadaşlarına yönelik kullandığı çirkin, düzeysiz ve hakikatte sözün sahibine daha çok yakışır görünen ifadeler için de partimizin hukukçuları gerekli girişimleri başlatmıştır.''