BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,81
ALTIN 2.424,81
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Uyanık Kayserililerden son bomba

Kıvrak ticari zekalarıyla tanınan Kayserililere boşuna uyanık demiyorlar. Son bomba "Hasret giderici"

Abone ol

Kendisine "hasret gidericisi" diyen Kayserili esnaf, 3G teknolojisinin nimetlerinden yararlanarak bir yandan vatandaşların özledikleri yakınlarıyla hasret gidermesine yardımcı oluyor diğer yandan da işlerinin durgun gittiği bu günlerde para kazanmaya çalışıyor.

Teknoloji hayatı kolaylaştırmaya devam ederken, bazılarına da ekmek kapısı oluyor. Kayserili uyanık esnaf Emrah Doğru, 3G Mobil Modem ile vatandaşların yakınlarıyla hasret gidermelerine yardımcı oluyor. Telefon işi ile uğraşan esnaf Doğru, 3G teknolojisinin sunduğu imkanları değerlendirerek yeni bir iş kapısını aralamış. İşlerinin durgun gittiği zamanlarda ekmek parası kazanmak için çareler arayan esnaf Doğru, internet yoluyla görüntülü konuşmaya imkan sağlayan 3G teknolojisi sayesinde kendince yeni bir yatırıma da el atmış.

Görüntülü 3G teknolojisiyle hem memleket hasreti hem de aile özlemi çeken askerlerin derdine derman olmayı, bu yolla da para kazanmayı amaç edinen Doğru, ilk günlerde biraz sıkıntı çektiğini ancak sonradan işlerini yoluna koyduğunu söyledi.

Özellikle gurbetteki vatandaşların kendisinden Cumhuriyet Meydanı'nın ve doğdukları köylerinin görüntülerini talep ettiğini ifade eden Doğru, işi alır almaz bilgisayar ve kamerasını alıp çalışmalara başladığını dile getirdi. Esnaf Doğru, ayrıca düğünlere gelemeyen gurbetçilere düğünleri 400 TL karşılığında canlı izletme imkanı da sunduğunu, özellikle bu konuda yaz aylarında işlerin arttığını belirtti.