BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,80
ALTIN 2.423,40
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Cami yapımı için 14 yıllık mücadele!

Yeni Foça Cumhuriyet Mahallesinde 14 yıl önce cami yapımı için hibe edilen arazi bürokrasi engeline takıldı.

Abone ol

İzmir’in Foça ilçesine bağlı Yeni Foça Cumhuriyet Mahallesi mevkiinde 14 yıl önce cami yapımı için diyanet işlerine hibe edilen arazi bürokrasi engeline takıldı.

Yaklaşık 10 yıldır, mahallesine cami yaptırmak için mücadele verdiğini bildiren,Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Yıldız Kesebir,(60); “Cami yapımı için hibe edilen yerin tapusu elimizde olmasına rağmen sanırım cami yaptıracağımızı söylediğimiz için 10 yılda daha arsanın sınırlarını bile net olarak belirleyemedik” şeklinde konuştu.

"İZMİRLİ 40 LİDER KADINDAN BİRİYİM"

10 yıldır Cumhuriyet Mahallesi Muhtarlığı’nın yanı sıra Gencelli’yi Güzelleştirme Derneği Başkanlığı görevini birlikte yürüttüğünü ve İzmir’de seçilen 40 lider kadından da biri olduğunu anlatan Muhtar Kesebir, tüm İzmir’de tanındığını belirterek, hayatının büyük bir kısmını sosyal ve yardımlaşma işlerine adayarak insanlara olan yardımseverliği sayesinde bugünkü konumuna geldiğini dile getirdi.

Çalışma hayatında bir çok zorluklarla karşı karşıya kaldığını ancak azmi ile önüne çıkan tüm zorlukları tek tek aştığını ifade eden Kesebir, mahallesine yapılmasını çok istediği caminin hayata geçmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan önüne çıkan tüm zorlukları tek tek aşacağını kaydederek; “Mahallemize yaptırmak istediğimiz caminin inşası için bir çok hayır sever iş adamımızdan da söz aldık, yerimizde mevcut ,finansmanımızda hazır. Devletten ne para istiyoruz, nede yer ancak buna rağmen devletin hangi kapısını çalsak karşımıza engeller dizisi çıkarılıyor” dedi. Bu konuda kesin kararlı olduğunu belirten, Muhtar Kesebir, “Sonuna kadar mücadelemi vereceğim gerekirse Ankara’ya giderek sıkıntımızı Sayın Cumhurbaşkanımıza anlatacağım, yardım isteyeceğim, ne pahasına olursa olsun mahallemize ibadethanemizin yapılmasını sağlayacağım” diye konuştu

“MAHALLEMİZE EN YAKIN CAMİ 10 KİLOMETRE”

Mahalle sınırları içersinde bulunan Donatkent, Dostlar, Doktorlar, Meliha Biçer, Çatlatan, Hacı Mehmet, Yeşil Vadi, Cahit ve Meltem siteleri ile Cumhuriyet Mahallesi’nin çok geniş bir alanda kurulu olduğuna dikkat çeken Muhtar Kesebir; “Mahallemizin en büyük şansızlığı bir ibadethanesinin olmayışıdır. Mahalle sakinlerimiz ibadetlerini yerine getirmek için bize yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Horozgediği ve Kozbeyli köylerine gitmek zorunda kalmaktadır. Muhtarlığımıza cami ihtiyacı konusunda mahalle sakinlerimizden de yoğun talep gelmektedir” şeklinde konuştu.

“CAMİ İÇİN ARSASINI BAĞIŞLADI”

Muhtar Yıldız Kesebir; “Mahallemizin bu önemli eksiğinin giderilmesi için 14 yıl önce hayatını kaybeden mahalle sakinlerimizden hayırsever merhum Hüseyin Öcalan, ölümünden önce kendisine ait arazisini diyanet işlerine üzerine cami yapılması şartı ile hibe etmiştir. Bugünde olduğu gibi o yıllarda da caminin yapımı için gerekli finansmanı sağlayacak,bu konuda her türlü yardımı yapmaya hazır kıymetli iş adamlarımızın olmasına rağmen, 10 yıldır verdiğimiz mücadele sürecinde her girişim atağımızda çeşitli zorluklar ile karşı karşıya kaldık” dedi.

"CAMİ YAPILAMIYORSA MESCİT YAPILSIN"

Uzun yıllardır verdikleri mücadeleyi anlatan Yıldız Kesebir, mescit yapılmasına dahi razı olduklarını belirterek; “1999-2004 yılları arasında dönemin Yeni Foça Belediye Başkanı, Ercan Küçükkaya, elimizde hazır bir alan bulunmasına rağmen mahallemize çok farklı yerlerde cami yapımı için yer göstermişti. Bizde mahalle sakinleri olarak bunu kabul etmedik, çünkü rahmetli hayırsever Hüseyin Öcalan’ın bu konuda bizlere vasiyeti vardı. Merhumun ailesi de caminin yapılmasını arzu ediyor. Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı olarak 2000 yılında Ankara’ya Diyanet İşleri Başkanlığına bu konuda yardım istemek üzere gittim. Bana orada bin metre karelik bir alana cami yapılamayacağı söylendi.Bizde mahalle sakinleri olarak cami yapılamıyorsa mescit yapılmasını teklif ettik. Bunun üzerine Ankara’dan 2 kişilik bir heyet geldi. Burada bir takım görüşmelerde bulundular ama yinede bu konuda her hangi bir ilerleme elde edilemedi. Niçin ilerleme kaydedilemiyor? Cami neden yapılamıyor? Net olarak bunu da anlayabilmiş değilim.Mahallemize cami yapılmasına karşı olan bazı güçlerin olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.