BIST 10.056
DOLAR 32,23
EURO 34,79
ALTIN 2.427,60
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Fırat Üniversitesi'nden Şangay çıkarması

Elazığ Fırat Üniversitesi 18-24 Mart 2010 tarihleri arasında Çin'de yapılan 'Şangay Uluslararası Eğitim Fuarı'na katıldı.

Abone ol

Elazığ Fırat Üniversitesi 18-24 Mart 2010 tarihleri arasında Çin'de yapılan 'Şangay Uluslararası Eğitim Fuarı'na katıldı.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Feyzi Bingöl nezaretinde öğretim üyelerinden oluşan heyet, Çin'de çok sayıda Avrupa üniversitesinin katıldığı Şangay Uluslararası Eğitim Fuarı'na katılarak Türkiye'yi ve üniversiteyi tanıttı.

Rektör Feyzi Bingöl, fuara katılan çok sayıda üniversite ile ikili görüşmeler yaptıklarını belirterek, fuara Türkiye'den yalnızca Fırat Üniversitesi ile Sabancı Üniversitesi'nin katıldığını kaydetti.

Rektör Bingöl, "Şangay Üniversitesi dünyadaki üniversitelerin sıralaması çalışmasında etkili bir üniversite. Bu çalışmalarda üniversitelerin tanıtımı çok önemli bir yer tutuyor. Biz de üniversitemizi tanıtmak, fuara katılan üniversiteler ile ikili görüşmeler yapmak ve Çin'de bulunan öğrencilere Fırat Üniversitesi'ni tanıtmak amacıyla bu organizasyona katıldık. Fuara, Amerika Birleşik Devletleri'nden (ABD) 55, İngiltere'den 34, Fransa'dan 24, Almanya'dan 20, İtalya, Avusturya, Çin, Singapur ve Kanada'dan ise 5 ila10 arası üniversite katıldı. Türkiye'den yalnızca Fırat
Üniversitesi ile Sabancı Üniversitesi bu fuara katıldı" dedi.


Fuarda Çin'de eğitim gören 3 bine yakın lise öğrencisine Türkiye'yi ve Fırat Üniversitesi'ni tanıttıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Bingöl, bu tür uluslararası organizasyonların önemli olduğuna dikkat çekti