BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Sanki Barzaninin spikeri

ABD ve Irak'ın duyarsızlığı ve spikerin ifadeleri Büyükelçiyi kızdırdı.

Abone ol

CNN'de 'Late Edition' isimli programına konuk olan Washington Büyükelçisi Şensoy'a sunucu Wolf Blitzer, Türkiye'nin Kuzey Irak'ı ne zaman 'işgal edeceğini' sordu.

Büyükelçi Şensoy, Blitzer'in 'işgal' ifadesini düzelterek Türkiye'nin önce bütün diplomatik ve barışçıl yöntemleri denediğini belirtti.

Sorularında sık sık 'Kürdistan' ifadesini kullanan sunucu Blitzer Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'in Amerikan yönetiminin Türkiye'nin Kuzey Irak'a girmesini istemediğini vurgulayan sözlerini hatırlattı.

Irak Hükümeti Sözcüsü Ali El-Debbağ'ın Türk askerinin de Kuzey Irak'taki zor şartlarda PKK'yı durduramayacağına dair sözleri ve Blitzer'in "Kendi tarafınızdaki PKK faaliyetlerine son verememişken niçin PKK ile mücadele için Irak'a girmeyi düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine Büyükelçi Şensoy PKK'lıların Türkiye'de eylem yapıp Kuzey Irak'a kaçtıklarını anlattı.

Şensoy, "30 binden fazla insanımız hayatını kaybetti. Yeter artık" diye konuştu.

Nabi Şensoy, Irak hükümetinin herşeyden önce Irak'ın kuzeyinde barınan PKK teröristlerine giden askeri ve gıda yardımının önlenmesi gerektiğini vurguladı.