BIST 10.920
DOLAR 32,20
EURO 34,98
ALTIN 2.507,94
HABER /  POLİTİKA

Büyükanıt Kılıçı kutladı

DTP'liler Anıtkabir'de yoktu Meclis'te var. Büyükanıt Haşim Kılıç'ı kutladı.

Abone ol

Başkentte Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Anıtkabir’de başladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başkanlığındaki devlet protokolü Atatürk’ün mozolesinde saygı duruşunda bulundu. Gül’ün Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalamasının ardından tören alanındaki TSK mensupları ve öğrenciler de saygı geçişi yaptılar.

Anıtkabir’deki törene TBMM Başkanı ve Başbakan’ın yanı sıra CHP, MHP ve DSP liderleri, yüksek yargı organlarının başkanları, Bakanlar Kurulu üyeleri, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları katıldı.

Gü daha sonra cumhurbaşkanı olarak TBMM’de kutlamaları kabul etti. Anıtkabir’deki törene katılmayan DTP’liler, TBMM’deki törene katıldılar. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve CHP’liler ise, TBMM’deki töreni boykot ettiler.

TBMM’deki törene ilk gelenlerden biri olan Genelkurmay Başkanı Büyükanıt, tören sırasında TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Başbakan Tayyip Erdoğan’la ayaküstü sohbet etti.

Genelkurmay Başkanı’nın, muhalefetin laiklik endişesini öne sürerek Anayasa Mahkemesi Başkanlığı’na seçilmesine tepki gösterdiği Haşim Kılıç’ı tebrik edip, yeni görevi nedeniyle “hayırlı olsun” dileğinde bulunması dikkat çekti.

TBMM’deki kabulün ardından Cumhurbaşkanı ve beraberindekiler hipodroma geçtiler.