BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,76
ALTIN 2.439,36
HABER /  DÜNYA

Saniye saniye operasyon

İstanbul Beyoğlu’nda düzenlenen operasyonla bir uyuşturucu çetesi çökertildi. İkisi 18 yaşından küçük 11 kişinin gözaltına alındığı operasyo...

Abone ol

İstanbul Beyoğlu’nda düzenlenen operasyonla bir uyuşturucu çetesi çökertildi. İkisi 18 yaşından küçük 11 kişinin gözaltına alındığı operasyonda, 86 parça halinde satışa hazır 40 gram kokain, 3 kilogram esrar ve çok sayısa uyuşturucu hap ele geçirildi.
Beyoğlu Tarlabaşı’nda uyuşturucu satışı yaptığı tespit edilen bir çetenin çökertilmesi için operasyon başlatıldı. Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği ile Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün önceki gün ortaklaşa düzenlediği operasyona özel harekat polisleri ile narkotik köpekleri de destek verdi.
Tarlabaşı’nda bir çetenin, mahallenin farklı noktalarında kurulan tezgahlarda uyuşturucu satışı yaptığı ihbarını alan polis, çeteyi takibe aldı. Yaklaşık 6 ay boyunca çeteyi izleyen polis, satışın yapıldığını tespit ettiği hurdacı, boş arsa ve metruk binaların da aralarında bulunduğu 15 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Çete lideri olduğu iddia edilen S.K.’nın da bulunduğu 2’si 18 yaşından küçük 11 kişi gözaltına alındı. Çetenin bir üyesinin de kısa bir süre önce başka bir suçtan tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirtildi. Yapılan operasyonlarda, 86 parça halinde satışa hazır 40 gram kokain, 3 kilo esrar, 46 paket bonzai, 185 adet uyuşturucu hap ile 4 adet ruhsatsız tabanca ele geçirilirken, yapılan aramalarda polis sireninin bulunması da dikkatlerden kaçmadı.
Ayrıca uyuşturucu satışından elde edildiği belirtilen 20 bin TL ile bir miktar altına da el konuldu. Gözaltına alınan şüpheliler, Kasımpaşa Polis Merkezi Amirliği’ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
(İHA)