BIST 10.046
DOLAR 32,37
EURO 34,61
ALTIN 2.391,20
HABER /  DÜNYA

Ali Adnan gidiyor mu ?

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Ali Adnan’ın hiçbir yere gitmediğini belirterek “Galatasaray eğer Ali Adnan’ı transfer etmek...

Abone ol

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Ali Adnan’ın hiçbir yere gitmediğini belirterek “Galatasaray eğer Ali Adnan’ı transfer etmek isteseydi ederdi” diye konuştu.
Ali Adnan’ın devre arasında Galatasaray’a gideceği şeklinde haberlerin basında yer alması ile ilgili açıklamalar yapan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay “Türkiye’de bir oyuncu birkaç maç iyi oynuyorsa hemen bir yerlere gönderiliyor. Ali Adnan’ın daha Rizespor’da yapacağı çok iş var. Hiçbir yere gittiği yok. Eksikleri var. Önü açık ama zamanı geldiğinde gidebilir. Biz onu hiçbir yere göndermiyoruz. Galatasaray eğer Ali Adnan’ı transfer etmek isteseydi, ederdi. Bize de kalmazdı. Onların aldıkları bir oyuncu ile biz bir takım kuruyoruz. O yüzden bu haberlerin inandırıcılığı doğruluğu yok” şeklinde konuştu.
Ekip olarak Rize’de olmaktan dolayı mutlu olduklarını belirten Çaykur Rizespor teknik direktörü Rıza Çalımbay “Daha önce de Rize’de görev aldık ve memnunduk. Teklif geldiğinde düşünmeden hemen geldik. Lige de iyi başladık. Bir alt ligden çıkan takımın evinde üç maçta altı puan alması önemli bir sonuçtur. Bu da taraftarımızla nasıl bütünleştiğimizi gösteriyor. Ben bu derece taraftar desteği beklemiyordum. Taraftarla futbolcuların bütünleşmesi gelen galibiyetlerde önemli rol oynadı. Trabzon maçından da puan alabilirdik. Olmadı iyi oynadım ama kaybettik. Geçtiğimiz hafta lige verilen arada Rize’de, Trabzonspor ile oynanan hazırlık maçında iki komşu şehrin arasındaki dostluğu pekiştirdik. Verilen arayı da iyi değerlendirmiş olduk. Bir alt kümeden çıkan takımlar ilk sezon mutlaka sıkıntı yaşar. Ya da ikinci sezon da yaşar. Biz bunu yaşamamak için transferler istedik. Takımın neredeyse yarısının ilişkisi takımdan kesilmişti. Yarısı giden takıma iyi transferler yapmamız gerekiyordu. Uyum süresini iyi geçiren takımlar başarılı olur. Biz bu yönde transferler yaptık. Önümüzdeki sezonları düşündük. Tabi ki istenilen her futbolcu alınamayabiliyor. En son iki transfer yapmak istiyorduk ama bu oyuncuları alamadık. Olsa da olur olmasa da olur gibi bakılabilir, ama o iki oyuncu da bizim için çok önemliydi. Kupa maçları başlayacak. Lig uzun maraton. Performansından memnun olmadığımız arkadaşlar var. Mesela Uche eski halinde değil. Onun daha iyi olması için çalıştırıyoruz. Kwueka henüz forma giyemedi. Bursa maçı ile inşallah oynamaya başlayacak. Ben ve ekibim tek düşüncemiz ara transfer yapana kadar elimizdeki futbolculardan en iyi şekilde yaralanmaktır” diye konuştu.

"LİG MİLLİ MAÇLARIN ARDINDAN DAHA ZOR"
Bundan sonra zor maçlar başlayacağını da belirten Çalımbay “İlk maçlarda takımlar birbirlerini tanımıyordu. Ekim ayında verilecek aradan sonra milli maçlarda bitecek ve her kes ligi düşünecek.O zaman zor maçlar başlayacak. Taraftarımızın gücü ile biz evimizde puan kaybetmek istemiyoruz. Biz lige iyi başladık ama taraftarımız da bizden daha iyi lige başladı. Bir bütün olursak futbolcularımızdan gereken verimi alırsak biz bu ligi iyi bir yerde bitiririz” şeklinde konuştu.
Gaziantepspor maçı ile bir hafta aradan sonra yeniden lige merhaba diyeceklerini belirten Çalımbay “Transferin son günlerinde bütün takımların iyi transferler yaptı. Biz transferde biraz geç kaldık. Diğer takımlarda bizim gibi geç transfer etmiş olabilirler. Ama biz yeni bir takımız. O yüzden çok sayıda transfer yaptık. Bu haftaki rakibimiz Antep takımı da transferin son günlerinde iyi transferler yaptı. Üç tane oyuncu daha aldılar. Biz bu oyuncuları izledik gerçekten iyi oyuncular. Daha da güçlendiler. Antep maçı çok zor geçecek. Bunun bilincinde bu maça hazırlanıyoruz. Şu an Uche’nin sakatlığı var, bazı oyuncular milli takımdaydı. Maç gününe kadar hazırlıklarımız sürecek. İyi bir sonuçla Antep deplasmanından döneceğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Çalımbay, ligin birincisi ile sonuncusu arasında şu an pek fark olmadığını ifade ederek “Lig daha yeni takımlar birbirlerini tanımıyor. Antep maçında kaybetsekte kazansak da lig bitmiyor. Bu Antep takımı içinde geçerli. İçeride de dışarıda da galibiyet için oynuyoruz. Antep takımı ile kora kor mücadele edeceğiz. Bizim beraberlik gibi bir düşüncemiz olamaz. Bütün maçlara galibiyet almak için hazırlanıyoruz” dedi.
(İHA)