BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.443,22
HABER /  POLİTİKA

Şandır hükümeti bombaladı

MHP'li Mehmet Şandır, ülkenin borç batağına saplandığını iddia etti.

Abone ol

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin milletvekili adayı Mehmet Şandır, Türkiye'nin 4,5 yıllık AK Parti Hükümeti döneminde borç batağına saplandığını ileri sürdü. Şandır, yaptığı yazılı açıklamada, devlet yetkililerinin Türkiye ekonomisinin büyüdüğü yönündeki söylemlerinin gerçeği yansıtmadığını öne sürdü.

Türkiye'nin AK Parti Hükümeti döneminde borç batağına saplandığını ifade eden Şandır, açıklamasında ''Kamu borcunun 402, özel sektörün borcunun 122, vatandaşın borcunun ise 70 milyar dolar artığını, Türkiye'nin her üründe ithalatçı ülke haline geldiğini iddia etti. İthalat rakamlarının gizlendiğini öne süren Mehmet Şandır, şunları kaydetti: ''Övünülen ihracatın içinde ithalat gizleniyor. 2006 yılında 85,5 milyar dolar olan ihracatın içinde yüzde 70 oranında ithal edilen ara malların toplamı saklanıyor.

Mucize diye ilan ettikleri ihracat, yüksek faizle yabancılardan aldıkları borç para ile yine yabancılardan ithal edilen ara malların ambalajlanarak satılmasıdır.'' Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen döneminde Gümrük Müsteşarlığı müfettişlerince ihracat dosyalarının incelenmesi sonunda, ihracatın yüzde 55'inde yolsuzluk ve usulsüzlük yapıldığının tespit edildiğini savunan Şandır, sözlerini şöyle sürdürdü:

''AK Parti iktidarı doğruları söylemiyor. İktidarları döneminde yapılan yolsuzluk ve hırsızlıkları örtebilmek için milleti aldatıyor, bilgi karartması yapıyorlar. Bu iktidarın temel karakteri aldatma ve kandırmadır. Yolsuzluk, hırsızlıktır. Yolsuzluk, AK Parti ile markalaşmıştır.'' Şandır, MHP iktidarında ülkenin kendi imkan ve şartları ile doğal ve beşeri kaynaklarını harekete geçirerek bağımsız ve milli bir ''Ekonomi Programı''nı uygulamaya koyacaklarını bildirdi.