BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Sanayiciler projeye soğuk

Bitmeyen çile haline gelen trafik sorunu ortadan kaldırmak için yapılan proje sanayiciden ilgi görmedi.

Abone ol

Büyükçekmece ve Hadımköy’ün bitmeyen çilesi haline gelen trafik sorunu ortadan kaldırmak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’nın projesi sanayicilerden büyük tepki gördü.

Büyükçekmece, Kıraç ve Hadımköy Belediye Başkanlarının da katıldığı toplantıda sorunlarını dile getiren sanayiciler, “Bu proje ile Akçaburgaz mahallesinin yarısı yıkılacak. Bu projenin yapımı 10 sene sürecek ve yine çözüm olmayacak. Biz eski düzende daha az sıkıntı çekeriz. Bizim buraya geçici çözümler değil kalıcı çalışmalar yapmalıyız” dediler. Toplantıda bir konuşma yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, İBB tarafından düzenlenen projeden önce gişelerin bölgeye uygun olmadığını ve hukuka aykırı bir iş olduğunu belirtti.

“Karayolları bildiğini yapar bizleri düşünmez”

Büyükçekmece- Hadımköy arasında tırların oluşturduğu trafik yoğunluğunu azaltmak için belediye olarak proje ürettiklerini belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin projenin uzun süreçli olduğunu kısa vadede çözüm üretmeyeceğini ifade etti. Trafik sıkıntısının Hadımköy dönemecinde bulunan orta noktadan kaynaklandığını belirten Başkan Akgün, “İBB tarafından düzenlenen projenin bir iyi bir de kötü yanı var. İyi yanı kalıcı bir çözüm olacağı kötü yanı ise kısa vadade hayata geçirilemeyecek bir proje olmasıdır. Ben bu konuyla ilgili ulaşım koordinasyonun proje ile ilgili toplantısına katılmıştım ve yapılan görüşmelerde uzun vadeli olduğunu kanaatine vardım. Bu konuda tek çözüm yolu gişelerin Hadımköy’den kalkmasıdır. Buradaki gişeler hem trafiğin aksamasını sağlıyor hem de hukuka aykırı. Eğer burayı kaldırırsak sorunu yüzde 40 oranında çözmüş oluruz. Şimdi karayolları bu yolu yapacak ama onlar kendi bildiğini okur. Belediye başkanının ve vatandaşın dediğine aldırış etmez duvar olur. Bizler hazırladığımız projeleri sunarak buraya çözüm bulmalıyız” dedi.

“Taşın altına elimizi koyduk“

Bölgedeki trafik sorununu çözmek için belediye başkanları olarak alternatif çözümler ürettiklerini belirten Kıraç Belediye Başkanı Hamit Öncü, “Buradaki en büyük sıkıntı gişelerin olmasıdır. İstanbul’da ekonomi bakımdan büyük gelir sağlayan gişelerden birinin Hadımköy olması buradan kalkmasına büyük engel. Belediye başkanları ve sanayiciler olarak bu konunun üzerine gitmeliyiz. Bizim projelerimiz ile kısa sürede bu sorunu çözmek için buraya kadar geldik. Eğer burada çözüm olmazsa, 1-2 yıl geriye gideriz. Büyükçekmece Belediye Başkanımız Hasan Akgün’le yaptığımız görüşmelerde bizim projelerimiz onaylanırsa 6. ayda çalışmalar başlar ve kısa sürede biter ve E-5 ile E-6 arasında tıkanan yol çilesi biter” dedi.

“20 sene sonra sizi suçlar mıyız?”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığından proje ile ilgili olarak sanayicilere bilgi veren Özkan Eker, TÜYAP ve Hadımköy arasında yaya geçidi, kavşak çalışması, alt geçit çalışması dolayısıyla bazı yerlerin istimlak edilerek kendilerinin hazırladığı projeyle sorunun tamamen ortadan kalkacağını söyledi. Projenin bölgedeki trafik sorununu çözmeyeceğini belirten sanayiciler, “Bizler Ulaşım Daire Başkanı ile bu konu hakkında görüştük ve bu projenin yapım yılı 10 sene. Peki 10 sene içersinde yapılacak olan çalışmalarda bu trafik iyice kötü olacak. Bizler eski halinde daha memnunuz. Bu projenin bize bir yararı olmayacak. Bu 5. sınıf ülkelerde bile tartışılmıyor. Biz çok gerilerde yaşıyoruz. Bu proje dışında Ispartakule Mevkiinde bulunan boş arazi neden kullanılmıyor eğer bu proje olursa 20 sene sonra sizleri suçlarmıyız. Biz bulvarımızı istiyoruz ve eski hali bile daha iyi olur” diyerek tepki gösterdiler.