BIST 10.157
DOLAR 32,36
EURO 34,71
ALTIN 2.391,05
HABER /  GÜNCEL

Saldırının tüm sorumluluğunu o üstlendi

9 Türk'ün hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili oluşturulan Mavi Marmara komisyonuna Netanyahu'nun ardından Savunma Bakanı Ehud Barak ifade verdi.

Abone ol

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ardından, Savunma Bakanı Ehud Barak da Mavi Marmara gemisine baskını soruşturan "ulusal komisyona" ifade verdi. Barak, baskınla ilgili tüm sorumluluğu kabul ettiğini ve taslak operasyon planının beş gün önce yetkililere sunulduğunu söyledi.

Barak, "yaşanan herşeyin sorumlusunun kendisi" olduğunu söyledi ve "Filoyla ilgili verilen askeri talimatların tüm sorumluluğunu üstüme alıyorum" diye konuştu.

HARİKA BİR ORDUMUZ VAR

İsrail Savunma Bakanı gemiyi durdurma kararının, diğer tüm ihtimaller iyice incelendikten sonra verildiğini ve somut istihbarat bilgilerinin hükümet birimlerine bir askeri bir birifing ile verildiğini söyledi. Barak, "Harika bir ordumuz, genelkurmay başkanımız ve askerlerimiz var" dedi.

NETANYAHU SORUMLULUĞU ONA ATMIŞTI

Dokuz kişinin hayatının kaybettiği Mavi Marmara baskınını soruşturan Turkel komisyonuna dün de Başbakan Benyamin Netanyahu ifade vermişti. Netanyahu baskının sorumluluğunu Savunma Bakanı Barak'a verdiğini, kendisinin baskın sırasında yurtdışında olduğunu söylemişti. Netanyahu, baskına katılan İsrail askerlerini överken, Türkiye'yi suçlamıştı.