BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,06
ALTIN 2.470,98
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İSKİ halkı mikroplarla baş başa bıraktı!

Adalar çevresinde yüksek çıkan kolibasili oranından sonra, İSKİ’nin ocaktan beri İstanbul’da deniz suyunu analiz ettirmediği ortaya çıktı.

Abone ol

İstanbul’da denize girilebilecek plajların belirlenmesi için 2002’den beri İSKİ tarafından yaptırılan “Bakteriyolojik Kirlilik Ölçümü Projesi” bu yıl gerçekleştirilmedi. Bu nedenle yaz boyunca her gün ölçüm yapılarak duyurulan denize girilebilecek plajlar da açıklanmadı.

Cumhuriyet gazetesinden Özlem Güvemli'nin haberine göre; 8 yıldır İstanbul sahillerinde kirlilik ölçümünü İSKİ ile birlikte yapan İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsü Fiziksel Oşinografi ve Deniz Biyolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halil İbrahim Sur, Karadeniz’de Karaburun’dan Şile’ye, Marmara Denizi’nde Silivri’den Tuzla’ya kadar tüm kıyılar boyunca ve Adalar’da 200 istasyonda yıllardır mavi bayrak kriterlerinin ölçümünü yaptıklarını anlattı. Sur, “Her ay yaptığımız bu çalışma yaz döneminde günde 2 keze çıkıyordu. 2010’un Ocak ayında bu ölçümü son kez yaptık. Proje kesintiye uğradı. Bürokratik engeller aşılırsa proje devam edecek” dedi.

Bu projenin yanı sıra 1996 yılından itibaren 48 istasyonda yapılan “Su Kalitesi İzleme Projesi”nin de 2009’da durdurulduğunu açıklayan Sur, İSKİ desteği ile yaptıkları bu çalışmayı da ihale açılmadığı için yapamadıklarını ifade etti.