BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,82
ALTIN 2.400,35
HABER /  GÜNCEL

Sahte yönetmenin tecavüz oyunu

Kendisini yönetmen diye tanıtan Ahmet Hakan Y., “Filmde oynatacağım” diye kandırdığı kadınları taciz ve tecavüzünden gözaltına alındı

Abone ol

Sultanahmet Meydanı'nda geçen Pazartesi bir kadın çığlık atarak taciz edildiğini ileri sürdü.

Bölgede görev yapan Güven Timi'ne bağlı polisler, 40 yaşındaki Ahmet Hakan Y.'yi yakaladı. Karakola götürülen Ahmet Hakan Y., ifadesinde suçlamayı reddetti.

Polisin yaptığı araştırmada Ahmet Hakan Y. hakkında İçerenköy Polis Merkezi'nde taciz, tecavüz ve grup seks yapmaya zorlama şikayetleri olduğu ortaya çıktı.

İçerenköy Polis Merkezi'ne götürülen Ahmet Hakan Y.'nin Facebook'tan da kadınları kandırdığı ve bazen de Tufan B. takma adını kullandığı tespit edildi.

Kandırdığı iddia edilen kadınlardan para da aldığı ileri sürülen Ahmet Hakan Y., suçlamaları kabul etmedi. Polise verdiği ifadede mesleğinin asistan ışık şefi olduğunu belirten Ahmet Hakan Y., “Bir senaryo yazdım. Maddi imkanların sağlaması durumunda film çekeceğim” dedi.

Polis, Ahmet Hakan Y.'nin dolandırıcılık, ırza geçme, hırsızlık ve reşit olmayanı zorla alıkoyma suçlarından sabıkası olduğunu söyledi.
İfadesi alındıktan sonra sağlık kontrolünden de geçirilen Ahmet Hakan Y., daha sonra adliyeye sevk edildi.

KARISINI SEVİŞMİYOR DİYE BOĞARAK ÖLDÜRDÜ... AYRINTILAR DİĞER SAYFADA...

[PAGE]


Cumhuriyet Savcısı tarafından Adana Ağır Ceza Mahkemesine sunulan iddianamede, 1 Haziranda Bahçelievler Mahallesi 1377 Sokak’taki evlerinde eşi Nazlı U’yu (42) öldürdüğü iddia edilen İmadettin U’nun (54) "eşini kasten öldürmek" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılması istendi.

İmadettin U, iddianamede yer alan ifadesinde, Nazlı U. ile 23 yıllık evli olduklarını ve 4 çocukları bulunduğunu, cinayeti işlediği için pişman olduğunu belirtti.

Olay günü sabah kızları Z.U’yu okula götürdükten sonra marketten alışveriş yapıp eve geldiğini kaydeden İmadettin U, ifadesinde şunları söyledi:

"Eşim kahvaltısını yapmış TV izliyordu. Ben de kahvaltımı yapıp yanına oturdum. Eşim bana sürekli duyarsız davranıyordu, daha önceleri de yatak odasına almadığından ve kapıyı içeriden kilitlediğinden dolayı sürekli holde yatıyordum. Kendisine neden bana böyle davrandığını sordum. Beni istemiyorsa ayrılmayı teklif ederek, ’Bana doğru dürüst karılık yap, yoksa seni bu evde barındırmam’ dedim. Nazlı ise ’ben bu evden gitmem, çocuklarıma bakarım, ama sana karılık yapmam’ demesi üzerine kendimi kaybettim. Ellerimle boğazını sıktım, bir süre çırpındı, sonra can verdi. Pişman olduğum için cenazesi başında bir süre ağladım. Kucaklayıp, çocukların odasına götürdüm ve yatırıp üzerini örttüm."

Olayın ardından, yanına gidip tartıştığı babasının kendisinden şikayetçi olduğunu ve karakola gittiklerinde barıştıklarını belirten İmadettin U, ifadesini şöyle sürdürdü:

"Sonra eve geldim. Bahçede yaptığımdan pişman olup ağlarken, kızım Z.U’nun okuldan geldiğin gördüm. Annesini o şekilde görmemesi için kendimi toplayıp eve girdim ve kapıyı kilitledim. Cesedi yatak odasına götürdüm ve kapıyı kitledim. Sonra evin kapısını açıp kızımı içeri aldım. Daha sonra bir yakınımın evinin yanındaki ahıra gidip saklandım. Bir süre sonra polis gelip beni yakaladı."

İmadettin U, ayrıca, 1984 yılında Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde bir ay tedavi gördüğünü ifade etti.

İmadettin U’nun, önümüzdeki günlerde yargılanmaya başlanacağı öğrenildi.

KAMERALI ŞANTAJ KARAKOLDA BİTTİ... AYRINTILAR DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

BAKIRKÖY’de internet üzerinden tanıştığı kişilerin tehdit ile çıplak görüntülerini kaydeden sonra da birlikte olmayı teklif eden 26 yaşındaki F.K. işyerinde gözaltına aldı.

BİRLİKTE OLMAMI İSTEDİ

Kartaltepe Polis Merkezi’ne yaklaşık bir ay önce başvuran genç bir kız, MSN üzerinden kamera ile konuştuğu bir kişinin müstehcen görüntülerini kaydederek kendisine şantaj yaptığını öne sürdü. Genç kız şikayet dilekçesinde, "Bu kişi ile internet ortamında tanıştık. Birbirimize fotoğraflarımızı gönderdik. Daha sonra MSN üzerinden konuşmaya başladık. Beni ’Gönderdiğin fotoğrafları montajla çıplak kadın fotoğrafına çevirip sosyal paylaşım sitelerinden arkadaşlarına seni rezil edeceğim’ diyerek tehdit etti. Beni böyle korkutarak kamera karşısında soyundurdu. Onunla birlikte olmamı istedi. Bende bunun üzerine polise başvurdum” dedi.

Bunun üzerine Bakırköy Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı. Yapılan araştırmada genç kızın bilgisayarı incelenerek IP (internet protokol) numarasından şantajcının adresi belirlendi. Esenler’de bir eve dün operasyon düzenlendi. F.K.'nın kullandığı bilgisayara el konuldu. Fatih’de oto yedek parça dükkanında çalışan F.K. işyerinde gözaltına alındı.

SAVCI SERBEST BIRAKTI

F.K.’nın bilgisayarında yapılan incelemelerde İstanbul ve dışında oturan yaklaşık 40 kadına ait uygunsuz görüntüler bulundu.

Suçlamaları kabul etmeyen F.K., “Ben kimseyi tehdit etmedim. Benimle kendi istekleri ile birlikte oldular” dedi. F.K. emniyetteki sorgusunun ardından cinsel istismar ve şantaj suçlamasıyla Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edildi. Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı, ifadesini aldıktanr sonra F.K.'yi serbest bıraktı.

ÜNİVERSİTELİ KIZIN KISKANÇLIK KRİZİ... AYRINTILAR DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

Konya’da Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi 3’üncü sınıf öğrencisi 24 yaşındaki P.F.S., internette bir sosyal paylaşım sitesinde kızlarla sohbet ettiğini gördüğü aynı üniversitenin İlahiyat Fakültesi 4’üncü sınıf öğrencisi sevgilisi 27 yaşındaki E.M.’yi önce ısırdı, ardından 10 yerinden bıçakladı. Genç kız, yaralı sevgilisini taksiyle hastaneye götürdü.

Olay, bugün saat 09.00 sıralarında merkez Selçuklu İlçesi Bosna Hersek Mahallesi’nde meydana geldi. Bosna Hersek uyruklu E.M. sabah sevgilisi P.F.S.’nin evine gitti. E.M. burada internette bir sosyal paylaşım sitesinde kızlarla sohbet etmeye başladı. Bunu gören genç kız, tepki gösterdi. Ardından iki sevgili tartışmaya başladı. Tartışma sırasında sinirlerine hakim olamayan P.F.S., sevgilisini önce sağ kolundan ısırdı, ardından meyve bıçağıyla 10 yerinden bıçakladı. Sevgilisinin kanlar içerisinde kaldığının gören üniversiteli kız, taksi çağırarak Konya Numune Hastanesi’ne götürdü. Burada tedavi altına alınan E.M.’nin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Polis tarafından gözaltına alınan P.F.S.’nin, olayın ardından suç aleti bıçağı bulaşık makinesine koyarak yıkadığı belirtildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

GERDEK GECESİ KOCASINI BIÇAKLAYAN KADININ 15 YIL HAPSİ İSTENİYOR... AYRINTILAR DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

Samsun’un İlkadım ilçesinde, evlendikleri gece çıkan tartışma sırasında eşini sırtından bıçakla yaraladığı iddia edilen kadının 15 yıla kadar hapsi isteniyor.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki davada, yaklaşık 5 ay önce İlyasköy Mahallesi’nde görücü usulü ile tanıştıktan sonra resmi nikahla evlendiği Kenan A.’yı (31), gerdek gecesi bıçakla sırtından yaraladığı iddia edilen Özge Ş.’nin (19) yargılanmasına başlandı.

Duruşmaya mağdur katılırken, hakkında 15 yıla kadar hapis istenen ve halen Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Psikiyatri Bölümünde tedavi gören tutuksuz sanık Özge Şenel katılmadı.

Duruşmada, sanıktan şikayetçi olmadığını belirten mağdur Kenan Akkaya, "Olaydan sonra kendisinden resmi olarak boşandım. Ancak kendisiyle bir dost ve bir arkadaş olarak görüşmemiz devam ediyor" dedi.

OĞLUNUN TECAVÜZ ETMEK İSTEDİĞİ TORUNUNU KURTARDI... DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'ne bağlı Perşembe Beldesi'nde oturan 32 yaşındaki Ç.Ö.'nün, odasına kilitlediği 8 yaşındaki yeğeni Z.Ö.'ye tecavüz etmek istediği öne sürüldü. Torununun çığlıklarını duyan dede A.Ö. ve oğlu M.Ö., kapıyı kırarak içeri girdi ve kızı kurtardı.

Olay dün akşam saatlerinde, Perşembe Beldesi'ne bağlı Basat Köyü'nde meydana geldi. Babası ve annesinin İstanbul'da bulunması nedeniyle dedesi A.Ö.'nün yanında 1 yıldan bu yana kalan Z.Ö., amcasının cinsel saldırısına uğradı.

İddiaya göre, Ç.Ö. yeğeni Z.Ö.'nün odasına girip kapıyı kilitleyerek tecavüz etmek istedi. Küçük kızın çığlıklarını duyan dedesi 75 yaşındaki A.Ö. ve diğer oğlu M.Ö. kapıyı kırarak odaya girdi.

Oğlunun torununa tecavüz etmeye çalıştığını gören A.Ö. ve M.Ö., Ç.Ö.'yü dövdü. Daha sonra jandarmayı arayan dede A.Ö., oğlunu teslim etti.

Küçük yaşta çocuğa cinsel saldırı iddiasıyla tutuklanan Ç.Ö., Beycuma Kapalı M Tipi Cezaevi'ne konuldu. Yapılan muayene sonucu küçük kızda tecavüz bulguları bulunmadı.

TEKNEDE BAŞINA MÜZİK SİSTEMİ DÜŞEN ÖĞRETMEN HASTANELİK OLDU... AYRINTILAR DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

Tatil için geldiği Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde çıktığı tekne turunda başına müzik ses sistemi düşen öğretmen 25 yaşındaki Sibel Ç., hastanelik oldu. Bodrum Deniz Kurtarma ekibi tarafından teknede ilk müdahalesi yapılan Çatal, Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Diyarbakır'da görevli sınıf öğretmeni Sibel Ç., geçen hafta bir grup arkadaşıyla Bodrum'a tatile geldi. Gümbet Mahallesi'ndeki Club Marmara Rexene Otel'e yerleşen genç öğretmen, dün öğle saatlerinde arkadaşlarıyla tekne turuna katıldı. Bindikleri ‘Escape’ adlı tekne saat 17.00 sıralarında Tavşan Burnu'nda mola verdi. Burada denize girmek için hazırlık yapan Sibel Ç.'nin üzerine yukarıda asılı olan müzik ses sistemi düştü. Ses sistemi başına isabet eden kadın, bir anda kanlar içinde kaldı. Teknenin kaptanı Bodrum Deniz Kurtarma ekibinin arayıp, yardım istedi.

8 dakikada deniz ambulansı ile tekneye ulaşan Bodrum Deniz Kurtarma ekipleri, öğretmene ilk müdahaleyi yaptı. Daha sonra Sibel Ç., deniz ambulansı ile Bodrum Milta Marina'ya götürüldü. Burada hazır bekletilen 112 Acil Servis ambulansına nakledilen öğretmen, Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

ÖLDÜRDÜĞÜ EŞİNİN CESEDİYLE 3 GÜN YAŞADI... AYRINTILAR DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

Bursa’da, geçen hafta evinde 25 yerinden bıçaklanarak öldürülen Makbule Aksoy’un katil zanlısı kocası çıktı.Zanlının, eşini öldürdükten sonra böcek ilacı içerek intihar etmek istediği ve 3 gün boyunca cesetle birlikte kaldığı öğrenildi.

Bir restoranda garson olarak çalışan Makbule Aksoy’un (30), 2 Temmuzda Selimiye Mahallesi Sili Sokak’taki evinde 25 yerinden bıçaklanarak öldürülmesi olayıyla ilgili soruşturmayı yürüten polis ekipleri, cinayetin zanlısının kadının eşi Selahattin Aksoy (46) olduğunu belirledi.Kısa süre öncesine kadar birahane işlettiği öğrenilen zanlı, Hocahasan Mahallesi’nde bir bakıcıda bulunan oğlunu ziyarete gittiği sırada güvenlik güçleri tarafından yakalandı.

Gözaltına alınan Selahaddin Aksoy’un ifadesinde, eşiyle ailevi nedenlerden dolayı 1,5 ay önce aynı sokakta bulunan ayrı evlere taşındığını söylediği öğrenildi.Olay günü konuşmak için evine gittiğinde Makbule Aksoy’un kapıyı açmak istemediğini, çıkan arbede sonucu zorla içeri girdiğini, devam eden tartışma sonrası eşinin bıçakla kendisini omuzundan ve kolundan yaraladığını öne süren zanlının, bunun üzerine sinirlenerek genç kadını 25 yerinden bıçakladığını itiraf ettiği bildirildi.

Eşini öldürdükten sonra pişman olduğunu ve intihar etmek için böcek ilacı içtiğini de anlatan Sebahattin Aksoy, cinayetten sonra 3 gün boyunca Makbule Aksoy’un cesediyle kaldığını söylediği kaydedildi.Zanlı, sorgulamasının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

DOĞUM GÜNÜ PARTİSİNDE TECAVÜZE TAHLİYE... AYRINTILAR DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

Samsun’da doğum gününe çağırdığı 17 yaşındaki lise öğrencisi sevgilisi B.K.’ya tecavüz ettiği suçlamasıyla tutuklanan 22 yaşındaki Burak B.,  1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada şikayetten vazgeçilmesi üzerine tahliye edildi.

Olay  5 Ocak tarihinde lise öğrencisi B.K.’nın ilaç içip intihar girişiminde bulunması üzerine kaldırıldığı Gazi Devlet Hastanesi’nde ortaya çıktı.

İlkadım İlçesi Fatih Mahallesi’nde oturan genç kız, hastaneye gelen Çocuk Şubesi ekiplerine erkek arkadaşı Burak B.’nin kendisine tecavüz ettiğini ve bu yüzden bunalıma girip ölmek istediğini söyledi. Bunun üzerine polis hurdacılık yapan Burak B.’yi gözaltına aldı. Nöbetçi mahkemeye çıkartılan ve tutuklanarak cezaevine gönderilen Burak B. hakkında, Samsun 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bugünkü duruşmada önceki savunmalarını tekrar eden sanık, genç kızla sadece seviştiklerini dile getirerek şunları söyledi:

“B.K.'yla evlenmeyi düşünüyorduk. Aramızda yüzük taktık. 30 Ekim’deki doğum günü partime onunla birlikte başka arkadaşlarım da geldi. Onlar bir süre sonra gitti. B.K. ise saatin geç olduğunu belirterek eve gidemeyeceğini ve bizde kalacağını söyledi. Annemle babam yatınca biz de benim odama geçtik. Evlenmeyi düşündüğümüz için onun da isteğiyle seviştik. Sabah olunca evine gitti. Bu olaydan sonra 2 kez daha seviştik. Cinsel ilişkiye girmedik. Geçen yıl 29 Aralık günü B.K.’nın internetteki facebook sayfasında eski erkek arkadaşının fotoğrafını ve yazılan duygusal şeyleri görünce sinirlendim. Kendisini aradım. Kavga ettik. Daha sonra ilaç içip intihara kalkıştı. Zorla bir şey yapmış değilim. Eğer öyle olsaydı dosyaya delil olarak verdiğim ve olaydan 2 ay sonra çekilen fotoğraflarda beni böyle öper miydi? Tahliyemi istiyorum.”

ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇTİ

Lise 2’nci sınıf öğrencisi B.K. ise, duruşmaya katılmadı. Daha önce verdiği ifadesinde sanıktan şikayetçi olduğunu belirten ve istemediği halde Burak B.’nin kendisiyle seviştiğini söyleyen genç kızın avukatı, şikayetten vazgeçtiklerini söyledi. Bunun üzerine mahkeme B.K.’nın İstanbul Adli Kurumu 6’ıncı İhtisas Dairesi'nden alınacak olan raporunun beklenmesine, sanığın üzerine atılan suç vasfının değişme olasılığının olması ve genç kızın şikayetten vazgeçmesini dikkate alarak 7 aydır cezaevinde bulunan Burak B.’nin tahliyesine karar verip duruşmayı erteledi.