BIST 10.519
DOLAR 32,28
EURO 35,03
ALTIN 2.473,39
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çay nasıl toplanırmış gösterdi!

Moldova’ya bağlı Gagauzya Özerk Bölgesi Cumhurbaşkanı Mihail Formuzal, Of ilçesinde çay bahçesinde vatandaşlarla birlikte çay topladı

Abone ol

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Trabzon’a gelen Moldova’ya bağlı Gagauzya Özerk Bölgesi Cumhurbaşkanı Mihail Formuzal, Trabzon’un Of ilçesini ziyaret ederek çay bahçesinde vatandaşlarla birlikte çay topladı ve fabrikayı gezerek çayın yapılışı ile ilgili bilgiler aldı.

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde gezi ve incelemelerde bulunmak için Türkiye’ye gelen konuk Cumhurbaşkanı Mihail Formuzal ve beraberindeki heyet Of ziyareti esnasında ilk olarak Kaymakam Tuncay Sonel’i makamında ziyaret ettiler.

Kaymakamlık girişinde çiçekler ve horon ile karşılanan konuk Cumhurbaşkanı Formuzal, gösterilen sıcak ilgiden dolayı çok memnun olduğunu belirterek, Kaymakam Tuncay Sonel’e teşekkür etti.

Moldova’ya bağlı olarak 1994 yılından beri Gagauzya Özerk Bölgesi olarak varlıklarını sürdürdüklerini belirten Cumhurbaşkanı Mihail Formuzal,Türkiye ile kültürel, sosyal ve ekonomik olarak ilişkilerin geliştirilmesini çok arzu ettiklerini söyledi.

Of Kaymakamı Tuncay Sonel, ziyaretin anısına konuk Cumhurbaşkanı’na ve heyete yöresel keşandan yapılan Trabzonspor atkısı hediye etti ve “Artık sayın Cumhurbaşkanımızda Trabzonspor’lu oldu” dedi.

Kaymakamlık ziyaretinin ardından Of belediye Başkanı Oktay Saral’ı ziyaret eden Mihail Formuzal ve beraberindeki heyet, Uzungöl gezisi öncesi bir süre dinlenmek için Of Kaymakamı Tuncay Sonel’in evine konuk oldular.

Buradan yolda ilerlerken çay bahçesinde çalışan vatandaşları gören konuk Cumhurbaşkanı yanlarına inerek kendileriyle sohbet etti ve Kaymakam Tuncay Sonel ile birlikte çay topladı.

Uzungöl dönüşü özel bir çay fabrikasınıda ziyaret eden konuk Cumhurbaşkanı Mihail Formuzal ve beraberindeki heyet, çayın yapılışı ile ilgili yetkililerden bilgi aldı ve çay paketleme bölümünde çalışan işçilerle birlikte çay paketledi.

Böyle bir fabrikanın kendi ülkelerine yapılması için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını belirten konuk Cumhurbaşkanı Mihali Formuzal, fabrika sahibini de yatırım yapması için Gagauzya’ya davet etti.