BIST 10.511
DOLAR 32,28
EURO 35,08
ALTIN 2.473,95
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İlk bilişim grevi beşinci gününde

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bilişim hizmetlerini veren Ünibel A.Ş. de 38 sendikalının başlattığı grev beşinci gününe ulaştı.

Abone ol

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bilişim hizmetlerini veren Ünibel A.Ş. de 38 sendikalı çalışanının toplu iş sözleşmesi uyuşmazlığı sonucunda çıktığı grev beşinci gününe ulaştı.

Grevin beşinci gününde işçilere destek ziyaretleri artarak devam ediyor. 'Dayanışmayı yaygınlaştıralım, sendikalarımızda örgütlenerek başarıya ulaşalım' sloganları ile DİSK Genel-İş 5 Nolu Buca, Konak, Karabağlar belediyeleri ve Çiğli Belediyesi Kent A.Ş. sendika temsilcileri destek ziyaretinde bulundu.

İşçi temsilcileri, Türkiye'de yaşanan bu ilk Bilişim grevinin başarıyla sonuçlanacağına inandıklarını, greve konu ücret anlaşmazlıkları çözülene kadar Ünibel çalışanlarının bu haklı taleplerini İzmir'in her yerinde duyuracaklarını belirtti.

Bu arada Ünibel A.Ş. çalışanlarının grevine bir destek de Tiyatro Evi'nden geldi. Tiyatro Evi sanatçılarından Hamit Kara ve Erdal Aktaş, Hacıvat ve Karagöz canlandırmaları ile Ünibel çalışanlarına moral verdi. Ünibel çalışanlarının da katıldıkları bu gösteri izleyenleri düşündürdü ve güldürdü.

Yeşil gazetesi için Ünibel çalışanları ile ropörtaj yapan Yeşiller Partisi İzmir İl Temsilcileri parti olarak grevi desteklediklerini belirtti. Ayrıca grevin 4. günü, İzmir eski İl Başkanı ve CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan da Ünibel çalışanlarının sorunlarının çözülebilmesi için gerekli yardımda bulunacağına dair söz verdi.

Grevdeki Ünibel işçilerini ziyaret eden Bağımsız Sosyalist İşçi Platformu (BSİP) da İzmir'de greve çıkmış tüm işçiler arasında dayanışma olması gerektiğine dikkat çekti.

Ünibel A.Ş. ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasındaki anlaşmazlığın konusu 630,00TL ve 711,00 TL arasında değişen ücretlere seyyanen 200,00 TL ücret artışı talebi.