BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Sahte içki operasyonu

Maltepe'de sahte içki imalathanesine düzenlenen operasyonda, 227 adet rakı şişesi ele geçirildi.

Abone ol

İstanbul Mali Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bir ihbarın değerlendirilmesi sonucu, Maltepe'de sahte içki üretilen bir imalathaneye operasyon düzenlendi.

İmalathanede çalışan G.D. adlı kadınının gözaltına alındığı operasyonda, etiketleri yapıştırılan ve dolumu tamamlanan 227 adet küçük ve büyük rakı, 1 adet kapak sıkıştırma makinesi, şişe kapaklarının üzerlerinde bulunan amblem ve yazıları yazmada kullanılan 1 makine, 1 adet şişe ambalaj makinesi, 1 adet şişe kapağı boyama makinesi, 1 adet 500 litrelik, 1 adet bin litrelik plastik alkol tankı, 2 adet kompresör, 1 adet alkol oranını ölçmede kullanılan alkolmetre, 250 adet boş büyük rakı şişesi, 4 bin adet değişik içki
şişesi, 15 bin adet sarı, siyah ve kırmızı renkli viski şişesi kapağı, 3 adet ipek kalıp, 1 adet pompa, pompaya bağlı su arıtıcısı, 2 rulo ambalaj naylonu, çok sayıda değişik içki markalarına ait etiketler ve bandroller ele geçirildi.

Gözaltına alınan G.D, polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. İmalathanenin sahibi olduğu öne sürülen K.K'nın ise polisçe arandığı belirtildi.
İmalathanenin yeni faaliyete geçtiğini ve henüz piyasaya sahte içki sürümü yapılamadığını ifade eden polis yetkilileri, şişelere dolumu tamamlanan rakının analizinin yaptırılarak insan sağlığı için tehdit unsuru oluşturup luşturmadığının tespit edileceğini kaydettiler.