BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA

Çelikin sözleri densizliktir

Çelik'in eleştirilerine, MHP'den jet yanıt geldi. Bal ve Oktay'tan Çelik'e ağır eleştirilerde bulundu.

Abone ol

Milli eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in "Başbakan'ın Diyarbakır'da uzattığı el ısırıldı"   açıklamasında yer alan  "Kan ve barut kokusunun olduğu yerde büyüyor." sözlerine MHP'den jet yanıt geldi.

Bakan Çiçek'in "Terörle Mücadele Yasa Tasarısı”yla ilgili açıklamalarını önceki gün ağır bir dille eleştiren Eski Devlet Bakanı ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, "Hükümetin tükürdüğünü yaladığını söyleyerek, PKK'yı hortlatmışlardır" dedi. Bal'ın Çiçek'e yönelik bu ağır eleştirilerinin ardından bugün bir açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, MHP ve DTP'yi eleştirerek Bal'a yanıt verdi. Bu açıklamaların ardından MHP'ye yönelik eleştirilere yanıt veren Eski Devlet Bakanı ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, Cumhuriyetin geçmişinden bugüne elde ettiği tüm kazanımların AKP'nin koltuk sevdası uğruna dış güçlere pazarlandığını söyleyerek, "Kıbrıs, Ege, Güneydoğu sınırı, doğalgaz, Ruhbar Okulu, AKP'nin iktidarının ite kaka sürdürülmesi için peşkeş çekilmiştir" dedi.

Erdoğan'ın alt kimlik, üst kimlik, Türkiyelilik ve Kürt sorunu gibi safsataları ile ülkenin sosyal dengesini bozduğunu da iddia eden Bal, "Terörle Mücadele, Eve Dönüş Yasası, Siyasi Partiler ve Seçim Kanunları'nda yaptıkları değişikliklerle, Kandil Dağı'nda 2000 yılında alınan PKK kararlarını hayata geçirdi. Şimdi Milli Eğitim Bakanı başbakanın elini ısırdılar diyor. Milli Eğitim'i bölücülüğe kurban eden Bakan, AKP'nin milli değerleri tahribe yönelik suçlarda suç üstü yakalanmıştır. Korkunun ecele faydası yoktur"dedi.

Çelik'e bir tepkide MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural'dan geldi. Vural, Çelik'in açıklamalarının hükümetin terör örgütüne ve bölücülere el uzattıklarının bir itirafı olduğunu söyleyerek, "MHP’yi “kan ve barut kokusunun olduğu yerde büyüyen bir parti” olarak nitelemek tek kelimeyle ”densizliktir.” Ülkemizde “kan ve barut” ortamı oluşturulmasının sorumlusu AKP’dir, AKP’nin siyaset anlayışıdır. Terör örgütüne uzatılan eller kırılacak, onlarla oturulacak masa oturanların başına yıkılacaktır." dedi.