BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Çocuklar rektör koltuğunda!

İstanbul Üniversitesi geleceğin üniversitelilerini konuk etti.

Abone ol

İstanbul Üniversitesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını 250 ana okulu öğrencisi çocuk ile birlikte kutladı.

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörlük Binası’nda düzenlenen kutlamada birkaç çocuk Rektör Prof. Dr. Mesut Parlak’ı makamında ziyaret etti. Rektör koltuğuna oturan Elif adındaki küçük çocuk daha sonra rektör ile birliklte kutlama alanına gitti.

İÜ Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak’ın makamını 23 Nisan Çocuk Bayramı nedeniyle devralan temsili “çocuk rektör”, “ Bugün şenliğimiz var, Ulu önderAtatürk’ün izinde, sevgi ve barışa davet var. Burada fazla kalmayayım, vaktinizi almayayım, makamımı gerçek sahibine bırakayım” diye konuştu.
Çocuklarla yakından ilgilenen ve onlarla sohbet eden İÜ Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, konuşmasında çocuklara seslenerek,“ Sizler gelecek laik, demokratik, Atatürk ilke ve inkilaplarının koruyucusu ve kollayısı olarak bu kurumda eğitim göreceksiniz. Törenin burada yapılmasını, gelecek kuşağın İstanbul Üniversitesi’ni tanıması için istedim” dedi.

Türk analarına seslenen Parlak, “Eğitimci olarak bunu söylemem belki doğru değil ama çocuklar okullardaki eğitimden önce Türk analarının gerçek eğitimini alıyorlar” diye konuştu.

Cumhuriyet’in güler yüzü olan çocukların, laik ve demokratik Cumhuriyet ilkelerine bağlı olarak yetiştirilmesi gerektiğini dile getiren Parlak, “Cumhuriyetimiz dünya durdukça hiç ara vermeden yaşayacaktır” dedi.
Törene Çapa Tıp Fakültesi Çocuk Evi, Avcılar Çocuk Evi, Rektörlük Çocuk Evi’nden çocuklar katıldı. Şiirler ve şarkılar söyleyen çocuklar palyaçolar ve müzik eşliğinde eğlendiler. Ayrıca çocuklara özel animasyon ve illüzyon gösterileri de sergilendi.

İÜHA