BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,03
ALTIN 2.324,78
HABER /  SEÇİM

Şahin'den Kılıçdaroğlu'na şantaj yanıtı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, '3. seçim olabilir' açıklamasını şantaj olarak gören Kılıçdaroğlu'na yanıt verdi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Biz AK Parti olarak 2019'a kadar artık Türkiye’de bir seçimin gündeme gelmemesini istiyoruz. Bu anlamda kullandığım ifademi Sayın Kılıçdaroğlu maksadından saptırarak 'şantaj' yaptığımı ileri sürmüştür. Bunu şiddetle reddediyorum" dedi.

Şahin, Karabük'te esnaf ziyareti yaptığı sırada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, dün yaptığı "Eğer sandıktan 7 Haziran sonuçlarına benzer bir sonuç çıkarsa korkarım yeniden seçim konuşulmaya başlanacak" açıklamasına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Bu doğrudan doğruya halka yapılan bir şantaj" dediğini hatırlatması üzerine Şahin, şöyle konuştu:

HALKIMIZ SEÇİM DEĞİL GEÇİM İSTİYOR

"Biz AK Parti olarak 2019'a kadar artık Türkiye'de bir seçimin gündeme gelmemesini istiyoruz. Bu anlamda kullandığım ifademi Sayın Kılıçdaroğlu maksadından saptırarak şantaj yaptığımı ileri sürmüştür. Bunu şiddetle reddediyorum. Söylemek isteğim şudur; Geçtiğimiz yıl iki seçim yaşadık, bu sene de iki seçim yaşıyoruz. Artık halkımız seçim değil geçim istiyor. O bakımdan 2019'a kadar Türkiye'yi istikrarla götürecek olan bir iktidarın 1 Kasım'da sandıktan çıkması gerekir."

Tek başına bir siyasi partinin iktidara gelmesinin 2019'a kadar Türkiye'yi rahatlatacağını düşündüğünü kaydeden Şahin, "Eğer 7 Haziran seçimlerine benzer bir sonuç 1 Kasım'da sandıktan çıkarsa birileri 7 Haziran akşamı olduğu gibi yeniden seçimden bahsetmeye başlayabilir. Kamuoyu hatırlayacaktır, Sayın Devlet Bahçeli 7 Haziran akşamı 15 Kasım'da seçim çağrısında bulunmuştur. Benim ifade etmek istediğim, bu tür açıklamalarla Türkiye'de yeniden seçimi hatırlatılan beyanların endişesini taşıdığım için 'korkarım' ifadesini kullandım" dedi.

ONLARIN SÖYLEDİKLERİ ŞANTAJ OLMUYOR

AK Parti olarak yeniden seçim istemediklerini tekrarlayan Şahin, sözlerin, şöyle sürdürdü:

"2019'a kadar siyasi istikrar devam etmeli. Bunun da yolu tek başına bir iktidara gelmesinin siyasi istikrarı sağlayacağı düşüncesidir. CHP sözcüleri de Kılıçdaroğlu da açıklamalarında tek başına iktidar vadetmektedir. Onların söyledikleri şantaj olmuyor, benim AK Parti tek başına iktidara gelmelidir derken ifademi niye şantaj olarak değerlendiriyorsunuz. Her siyasi parti tek başına iktidara gelmek ister, bundan doğal bir şey olamaz."

TEK BAŞLARINA GELME UMUTLARI YOK

Şahin, kararı nihayetinde milletin vereceğini, milletin takdirine hep saygı duyduklarını, 7 Haziran'dan sonra da duyduklarını, 1 Kasım'dan sonra da duyacaklarını vurguladı.

"Şu anda güçlü beklentimiz, 1 Kasım akşamı sandıktan tek başına bir siyasi partinin iktidarının çıkacağıdır ve bunun da AK Parti olacağı düşüncesidir" diyen Şahin, "Bu kararı verecek olan, sonucu tayin edecek milletimizin oyudur. Şu anda gerek CHP'nin gerekse MHP'nin tek başına iktidara gelme umutları yok. Onlar da bunu biliyorlar. Onlar bir koalisyon beklentisi içinde. Biz koalisyon dönemlerine Türkiye'nin yeniden geri dönmemesini istemiyoruz. Çünkü koalisyonlarda tek başına iktidarlı dönemler kadar ülke gelişemiyor ve kalkınamıyor. Sandık ne gösterir onu bilemem. Diğer siyasi partilerin tek başına iktidara gelme umutları ve beklentileri olmadığı için onların bir tek beklentisi var koalisyon. Bizim de bir tek beklentimiz var tek başına iktidar" ifadelerini kullandı.

Şahin, "Seçim sonunda tek başına iktidar çıkmazsa HDP'li bazı milletvekillerinin CHP'ye geçerek CHP-MHP koalisyonu kurulacak" dediğinin de hatırlatılması üzerine, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ankara kulislerinde ve özel banka çevrelerinde böyle bir senaryonun görüşüldüğüne ve konuşulduğuna dair duyumlar almıştım. AK Parti tek başına iktidarı yakalayamazsa bir şekilde HDP'den bazı milletvekillerinin CHP'ye geçirilerek CHP-MHP koalisyonu niyetlerini olduğunu ifade etmiştim. Millet sandıkta bütün bu hesap ve hayalleri oylarıyla ortadan kaldıracaktır. 1 Kasım seçimleri Türkiye için son derece önemlidir. 2019'a kadar Türkiye'yi tek başına götürecek bir iktidar çıkmalı. Bununda  AK Parti olacağına inanıyoruz. Bir daha 1 Kasım'dan 2019'a kadar Türkiye'de seçim gündeme gelmemelidir."