BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Koza İpek grubu şirketleri Akın ve Melek İpek kimdir?

Koza İpek grubuna el konulmasının ardından Akın İpek ve ailesi merak konusu oldu. Melek İpek ailenin en büyüğü Akın İpek ise şirketlerin yöneticisi.

Abone ol

Koza İpek Grubu'na operasyon düzenlenmesinin ve bünyesindeki şirketlerin kayyuma geçmesinin ardından Akın İpek ve annesi Melek İpek merak konusu oldu. Peki Koza İpek Grubu altında hangi şirketler bulunmaktadır Akın İpek kimdir?

Koza Davetiye 1948 yılında iş adamı ve matbaacı Ali İpek tarafından kuruldu. Şirket bugünkü büyüklüğüne altın madenleri sayesinde ulaştı. Cemaate yakınlığı ile bilinen Akın İpek Koza-İpek grubu şirketlerinin başında yer alıyor. Akın İpek hakkında gözaltı kararı çıktığı günden beri yurt dışında kaçak konumda. Ülkeye dönmeyen Akın İpek, mesajlarını Bugün TV'ye bağlanarak veriyor. Akın İpek'in yokluğunda ön plana anne Melek İpek çıkıyor. Ailenin en büyüğü olan Melek İpek, şirket yönetiminde aktif rol almasa da hayli etkin bir konumda.

AKIN İPEK KİMDİR?

3 Mart 1963 Adana doğumlu olan Hamdi Akın İpek Ankara TED (Türk Eğitim Derneği)’den mezun. Akın İpek İngiltere’de ekonomi, Hacettepe Üniversitesi’nde işletme eğitimi aldı. Babası Ali İpek tarafından kurulan İpek Matbaacılık’ın ve Koza İpek Holding’in yönetim kurulu başkanlığını yapmaktadır. İpek Üniversitesi’ni kurmuştur.

KOZA / İPEK GRUBU BÜNYESİNDEKİ MEDYA KURULUŞLARI
2014: Millet
2005: Bugün (Turgay Ciner ve Mehmet Ali Ilıcak’tan satın aldı.)
2008: Kanaltürk (Tuncay Özkan’dan satın aldı.)
2009: Bugün TV
2009: Kanaltürk Radyo
www.kthaber.com
www.herseyspor.com
www.buguncocuk.com

KOZA İPEK GRUBU ŞİRKETLERİ
Koza Altın
Koza Anadolu Metal
Özdemir Antimuan
İpek Doğal Enerji
Koza İpek Basın ve Basım
Konaklı Metal Madencilik
Atp İnşaat
Koza İpek Tedarik
Atp Koza Gıda
Atp Havacılık
Atp Koza Turizm
Koza İpek Eğitim
İpek Üniversitesi