BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Polisler İpek Medya Grubu'na giremedi

Koza İpek Holding'e kayyum atanması sonrası bugün İpek Medya Grubu'na tebligat yapmak için gelen polisler şirketin avukatları tarafından içeri alınmadı. Gerekçe ise polislerin elindeki yetki belgesinin ıslak imzalı olmamasıydı.

Abone ol

Polis, Kanaltürk binasına girmeye çalışırken, Koza İpek Grubu çalışanları polislere görev yetki belgeniz var mı diye sordu”, görevlilerle ile şirket yetkilileri arasında binaya girme konusunda kısa süreli tartışma yaşandı.

Olay sonrasında konuşan şirketin bir avukatı, gelen kişilerin kendilerini organize şubeden geldiklerini söyledi ve "Ancak ellerinde resmi belge olup olmadığını sorduk ama olmağını gördük" dedi. Avukat, gelen kişilerin bu durumla ilgili tutanak tutacaklarını söyleyip, gittiklerini belirtti.

Şirketin avukatlarından biri, "Siz görevli kişi misiniz, görevlendirme yazısını ibraz eder misiniz dedik. Biz kendisine ısrarla görevli olup olmadığını sorduk. Ben aynı zamanda şirketin de avukatıyım. Kendisi tebliğe uygun ortam yoktur diyerek tutanak tutar giderim dedi. Kendisi tutanak tutacağını söyleyerek ayrıldı. Biz de tutanağımızı tutuyoruz" dedi.

koza ipek holding polis arama

Avukatlar, ıslak imzalı tebliğ belgesi gerektiğini ifade etti. 

Avukat, "Islak imzalı tebliğ gerekiyor. Ankara'dan bir faks olabilir, gerçek olup olmadığını nereden bileceğiz? Tebliğ edilmiş bir karar olmadığı için bekliyoruz. Bir bankaya diyelim ki yazı yazacağız. Bunda dahi elden takip yetkisi yoksa, davanın tarafı olarak dahi tebliğ edemez. Islak imzalı olarak tebliğ edilir" diye devam etti. 

                                                                   POLİS ZORLA GİRDİ

Ankara'daki binaya girmeye çalışan polis eşliğindeki yetkililer ve holding çalışanları arasında uzun süren tartışmalar sonrasında yaşanan arbede sonucu bir grup gaz maskeli çevik kuvvet polisi ile binaya gelen Organize Şube'den emniyet yekilileri kayyumlarla birlikte binaya girmek için girişimde bulundu. Bina girişine izin verilmemesi üzerine gelen çevik kuvvet coplarla kapıyı kırmaya çalışarak binaya giriş yaptı.

BİBER GAZLI MÜDAHALE

KOZA-İpek Holding'in Ankara Yenimahalle'deki yönetim binası önünde bir grup, öğle saatlerinde destek için toplandı. Polis; bina önünde toplanan kalabalığa, megafonla, binanın girişini ve kapanan yan yolu trafiğe açması yönünde uyarıda bulundu. Çevik kuvvet ekipleri daha sonra yol üzerinde bulunan grubu uzaklaştırmaya çalıştı. Bu sırada polisle destekçi grup arasında arbede çıktı. Polis, arbede sonrasında kalabalığa biber gazıyla müdahale etti. Bina önünden uzaklaştırılan grubun  bekleyişi sürüyor.