BIST 9.974
DOLAR 32,41
EURO 34,82
ALTIN 2.433,37
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Şahin'den çok sert Rusya çıkışı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Rusya'nın Suriye desteğine sert çıktı.

Abone ol
AK Partili Mehmet Ali Şahin'den Rusya'ya çok sert sözler! Putin'in Suriye'deki kimsayal silah saldırısıyla ilgili açıklamalarını eleştiren Şahin, bu silahların Rusya tarafından Suriye'ye verildiğini iddia etti. Suriye'ye askeri müdahalenin zorunluluğuna işaret eden Şahin, planlanan geçici müdahalenin Suriye'ye barış getirmeyeceğini öne sürdü.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Karabük'te partisinin il teşkilatını ziyaret etti. Burada yaptığı konuşmasında Esad rejimi sert bir dille eleştiren Şahin, bu ülkeye yapılacak sınırlı müdahalenin ülkeye barış getirmeyeceğini savundu. Konuşmasında Esad rejimine destek veren Rusya lideri Putin'i de eleştiren Şahin, Suriye'deki kimsayal silahların Rusya tarafından satıldığını iddia etti.

Suriye konusunda Birleşmiş Milletler ve dünya kamuoyunun farklı çözüm yolları geliştirmek mecburiyetinde olduğunu da anlatan Şahin şöyle konuştu:

"Beşşar Esed kendi saltanatını korumak için kendi halkına zulmediyor. Katliam yapıyor. Bu iç çatışma ne kadar devam edecektir. Bizi çok etkiler hale geldi. En uzun kara sınırına sahibiz. Suriye tarafından seken kurşunlar Ceylanpınar'da yolda yürüyen vatandaşımıza isabet ediyor. Kimi hayatını kaybediyor, kimi yaralanıyor. Doğrudan doğruya biz bu olaydan etkileniyoruz. 500 bin kişiyi aşkın Suriye'li ülkesinden kaçarak bize sığındı. Biz insani nedenler dolayısıyla bunlara bakmak durumundayız."
 
"SURİYE YANIYOR KİMİN UMURUNDA?"
 
Bugüne kadar Suriye'den gelenler için 2 milyar liradan fazla harcama yaptıklarını anlatan Şahin, "Diğer ülkelerin umurunda bile değil. Bu çatışma ne zaman durur? Kaç kişi ölmüş? Gündemlerinde bile yok. Ama bizim gündemimizde. Komşumuzda bir yangın var. Bizim binaya sıçradı. Ne yapacağız? Dolayısıyla bu sorunların çözümü için kurulmuş Birleşmiş Milletler'den çözüm bekliyoruz. Aksi halde Birleşmiş Milletler ne için birleşmiş? Bu sorunları çözemeyeceksen. Bu soru sorulabilir. Biz soruna köklü bir çözüm istiyoruz. Suriye halkının önüne sandık konularak, kimi seçeceği konusunda bir inisiyatif tanınsın. Suriye'ye bir an önce demokrasinin kanallarını açacak bir girişim olması kanaatindeyim" diye konuştu.

"ESAD'A O SİLAHLARI RUSYA VERDİ" 
 
Suriye'nin iç işlerine karışmak, orada savaş taraflarından birinde yer almak gibi bir tutkularının olmadığını belirten Şahin, şunları kaydetti:
 
"Bizim kimsenin toprağında falan işimiz yok. Bizim kimse ile savaş düşüncemiz yok. Özellikle komşumuz ile. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve ABD bu soruna bir an önce çözüm bulmalıdırlar. Rusya Devlet Başkanı Putin açıklama yapıyor. 'Bu kimyasal silahları Beşşar Esed atmamıştır' diye. Nereden biliyorsun? Sen verdin zaten bu silahları. Siz de sorumlusunuz oradaki masum çocukların ölümünden. Bunlara çözüm üretmeniz lazım. Kendinizi dünyanın süper güçlerinden biri olarak görüyorsunuz. Bu sorun konusunda mutlaka Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi daimi üyelerinden biri olarak soruna çözüm bulma konusunda adımlar atması gerekir."