BIST 9.684
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.428,32
HABER /  GÜNCEL

Sağlıkta kadrolaşma iddiası

İstanbul Tabip Odası, Sağlık Bakanlığı’nın düzenlediği sınavın kadrolaşmanın bir adımı olduğunu öne sürdü.

Abone ol

Türk Tabipler Birliği ve İstanbul Tabip Odası, Sağlık Bakanlığı"nın düzenlediği yan dal sınavının kadrolaşmanın bir adımı olduğunu öne sürerek, bu sınavın iptal edilmesini istedi.

İstanbul Tabip Odası"nda bugün düzenlenen basın açıklamasında konuşan Türk Tabipleri Birliği Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Kurulu Sekreteri Dr. Ali Özyurt, “Danıştay kararlarını hiçe sayan Sağlık Bakanlığı"nın yeni bir kadrolaşmanın adımı olarak açtığı yan dal sınavları iptal edilmelidir” dedi.

Ali Özyurt, Sağlık Bakanlığı"na bağlı 14 eğitim birimine 222 kadro belirlendiğini, fakat bu kadronun neye göre belirlendiğinin belli olmadığını öne sürdü.

Özyurt, önceden klinik şeflerinin görüşü alınarak belirlenen kadroların, artık asistanların eğitimi için yeterli eğitici, altyapı olanakları ve yeterli eğitim düzeyine bakılmadan rastgele olarak belirlendiğini kaydetti.

Özyurt, jüri oluşturulmasında hiçbir ölçütün göz önüne alınmadığını savunarak, daha önce jüri üyelerinin ikisinin üniversite öğretim üyelerinden seçilirken bu kez uygulamada bu yöntemin kaldırıldığını söyledi. Tüm bunların adayların seçiminde ana belirleyici olan jüriler üzerinde kuşku bulutlarının dolaşmasına yol açtığını ileri süren Özyurt, “Hazırlanan sınav sorularının kimler tarafından hazırlandığı belli değil. Yazılı sınavın Danıştay"ın olası iptal gerçeklerine bir kılıf uydurmak amacıyla yapıldığı izlenimi oluşuyor” dedi.

Özyurt, kadroların kadro standartlarına göre belirlenmesini, yabancı dil sınavı için barajın 60 olmasını, yazılı bilim sınavının ilgili uzmanlık alanının yeterlik kurulunun ilgili komisyonu ve ÖSYM tarafından yapılmasını istediklerini kaydetti.

Müge Öztaş

İÜHA