BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Sağlık Bakanı sözünü tuttu

Muğla’nın Marmaris ilçesinde geçirdiği trafik kazasında felç olan 13 yaşındaki Sinem Tayfur, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun talimatı ü...

Abone ol

Muğla’nın Marmaris ilçesinde geçirdiği trafik kazasında felç olan 13 yaşındaki Sinem Tayfur, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun talimatı üzerine Ankara’ya sevk edildi.
Marmaris’te 9 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonrası felç olan ve sadece gözlerini oynatabilen 13 yaşındaki Sinem Tayfur tedavi için Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. İki ay önce Marmaris ziyareti sırasında Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’nun yanına giden Sinem’in inşaat ustası babası Ersin Tayfur, kızının sağlığına kavuşması için yardım istedi. Bunun üzerine vücudunun hiçbir yerini oynatamayan felçli kızı evinde ziyaret eden Müezzinoğlu, tedavisi için ne gerekiyorsa yapılması için talimat verdi. Dün akşam Muğla Devlet Hastanesi’nden gelen özel donanımlı hasta nakil ambulansı Sinem’i Kemeraltı Mahallesi’ndeki evlerinden bir doktor ve hemşire gözetiminde alıp Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürmek üzere yola çıktı.
Sinem’in babası Ersin Tayfur, Hükümetin çocuğuna sahip çıkacağından emin olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Bakanım telefonla arayarak daha kapsamlı tedavi için Ankara’ya kızımın götürülmesi gerektiğini söyledi. Götürüldüğü hastanede çeşitli tetkiklerden geçecek. Çıkacak rapora göre yurt içinde veya yurt dışında tedavisi yapılacak. Bürokratlarla görüşmemde yardımcı olan başta Marmaris AK Parti İlçe Başkanı Kadem Mete, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na çok minnettarım. Ne kadar teşekkür etsem azdır."
AK Parti Marmaris İlçe Teşktilatı Başkanı Kadem Mete, Sinem’in bu halinden daha iyi duruma gelebilmesi için seferber olduklarını belirterek, konunun takipçisi olacaklarını söyledi.
Sinem, iki yıl önce İzmir’deki Dr. Behçet Uz Çocuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir süre tedavi görmüştü.
(İHA)