BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Bizim zenginliğimiz 20 milyon öğrencimiz

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, “Bizim petrolümüz yok, doğal gazımız yok, kıymetli taşlarımız yok; ama Allah’ın lütfettiği 20 milyon insanımız var...

Abone ol

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, “Bizim petrolümüz yok, doğal gazımız yok, kıymetli taşlarımız yok; ama Allah’ın lütfettiği 20 milyon insanımız var. Bunların hepsinden kıymetli 20 milyon insan. Bunları iyi yetiştirebilirsek, eğitebilirsek; bu milletimizin gücüdür, milletimizin en büyük zenginliğidir” dedi.
TBMM Başkanı Çiçek, Pınar Eğitim Kurumları’nın 5. yerleşkesinin açılışına katıldı. Açılış töreninde bir konuşma yapan Çiçek, Türkiye’de 20 milyon öğrencinin bulunduğunu belirterek, birçok ülkenin nüfusundan fazla öğrencini bu rakamın 200 ülkenin birçoğundan büyük olduğunu ifade etti. Çiçek, “Bizim petrolümüz yok, doğal gazımız yok, kıymetli taşlarımız yok; ama Allah’ın lütfettiği 20 milyon insanımız var. Bunların hepsinden kıymetli 20 milyon insan. Bunları iyi yetiştirebilirsek, eğitebilirsek bu milletimizin gücüdür, milletimizin en büyük zenginliğidir” dedi.
Gelişmiş ülkeler de dahil, ülkeler için en önemli konunun eğitim olduğunu aktaran Çiçek, “Ülkemizin yerini tayin edecek olan eğitim ve öğretimdir. 200‘den fazla devlet içerisinde kaçıncı sırada olacağız? 1. ligde mi yoksa 2. ligde mi olacağız? 1. ligde olacaksak, şampiyonluğa mı oynayacağız, yoksa küme düşmeyle mi oynayacağız? Bunu tayin edecek olan eğitim öğretimdir. Eğer bunu tam verebilirsek, gençlerimizi bir taraftan çağın bilgisi, öbür taraftan kendi kültür değerlerimizle iyi yetiştirebilirsek, emin olun bugün bulunduğumuz noktanın çok daha ilerisinde olabileceğiz” ifadelerini kullandı.
2023 yılı hedeflerine ulaşmada bugün eğitim-öğretime başlayan çocukların tayin edeceğinin dile getiren Çiçek, “2023 yılı hedeflerine ulaşmamızı bu çocuklara verdiğimiz eğitim-öğretim tayin edecek. Bu çocukları iyi eğitemezsek, bu hedefleri tutturabilmemiz mümkün değil. Günümüz dünyasında eğitim-öğretim ve üretim olmazsa, geçmişte kazandıklarımızın yönümüzü tayin etmekte gelecekteki yerimizi belirlemede çok fazla etkisi olmayacaktır” şeklinde konuştu.
Çiçek, eğitim ve öğretimde manevi duyguların önemine değinerek, “Bu öyle bir eksiklik ki, bunun ortaya çıkardığı problemleri Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak kanun çıkararak çözmeye çalışıyoruz. O kadar çok kanun çıkarıyoruz ki, işin eksikliğini fark edemezsek, çıkardığımız her kanun işi düzeltmekten çok daha da karmaşık hale getiriyor. Onun için eğitim ve öğretim o nedenle son derece önemlidir, hayatidir ve geleceğimizde hem bilgiyi üretmeye hem de bilgiyi okutmaya hem de eğitimi noktasındaki eksikliklerimizi gidermeye bağlı” diye konuştu.
Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Küçük ise, yaptığı konuşmada, Türkiye’de öğrencilerin yüzde 3,5’ özel okula gittiğini kaydederek, bu rakamın Avrupa Birliği’nde yüzde 15 civarında olduğunu ifade etti.
Özel Okulun Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bulut, öğrencilerin ülkenin geleceği olduğunu belirterek, öğrencilerin her şeyden değerli olduklarını ifade etti.
TBMM Başkanı Çiçek, yönetim Kurulu Başkanı Bulut ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz ve diğer yetkililer, okuldaki sınıfları gezdi. Çiçek, öğrencilerle bir süre sohbet etti.
(İHA)