BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,68
ALTIN 2.406,12
HABER /  DÜNYA

Kendi yavruları değil ama onlara annelik yapıyor

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde keklik yumurtalarının üzerine kuluçkaya yatan tavuk, yumurtadan çıkan kekliklere sahip çıkarak onlara annelik yap...

Abone ol

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde keklik yumurtalarının üzerine kuluçkaya yatan tavuk, yumurtadan çıkan kekliklere sahip çıkarak onlara annelik yapmaya başladı.
Sorgun’da oturan 47 yaşındaki Fadime Çalışkan, bahçesinde beslediği kekliğin ölmesi üzerine, kümeste bulunan tavuğun kendiliğinden keklik yumurtalarının üzerine kuluçkaya yattığını söyledi. Çalışkan, “Bahçemde beslediğim kekliğin ölmesi üzerine kümesimde bulunan tavuk 14 tane keklik yumurtasının üzerine yattı. Yumurtadan çıkan 14 keklik yavrusundan 8 tanesi yaşaya bildi. Diğerleri öldü. Tavuk bu hayvanları kendi yavrusu gibi sahiplendi. Aynı şekilde kekliklerde tavuğu annesi gibi sahiplendiler. Sürekli olarak birlikte geziyor, birlikte yem yiyorlar” dedi.
Çalışkan, kendisinin de bu hayvanları çok sevdiğini belirterek “Kimse bu hayvanlara dağ hayvanı diyemez. Bunlar kümesteki diğer hayvanlar gibi ev hayvanı oldular. Ben hayatımda ilk kez böyle bir şeyle karşılaşıyorum. Aynı şekilde komşularımızda çok şaşırıyorlar” şeklinde konuştu.
(İHA)