BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,74
ALTIN 2.434,77
HABER /  DÜNYA

Bakanlığın personel politikasını açıkladı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, sosyal paylaşım sitesi Twitter’da bakanlığının personel politikasına ilişkin önemli açıklamalarda bu...

Abone ol

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, sosyal paylaşım sitesi Twitter’da bakanlığının personel politikasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na alınacak 2013/2 B Grubu kadroları için sözlü sınava girecek adayları ve tarihlerini belirlediklerini resmi Twitter adresinden açıklayan Yazıcı, 1 Kasım’da personel alımı için mülakatların başlayacağını, atamaların ise 18 Kasım’da merkezi atama duyurusundan önce yapılacağını bildirdi.
@Hayati_Yazici hesabıyla Twitter’dan ve değişik mecralardan gençlerin taleplerini takip ettiğini belirten Yazıcı, “Gençlerimizin istihdam isteği ve gelecek planlamalarını haklı buluyorum. Bakanlığımız ve sizler için adil ve mantıklı istihdam önceliğimizdir” ifadesini kullandı.
“Bakanlığımızda yerleştirilenlerin merkezi atamada yeniden tercih yapması ve ayrılması, bizi zor durumda bırakıyor. Planlamamız aksıyor” diyen Yazıcı, “Bu durumun engellenmesi; iş akışımızın aksamaması ve sizin adil istihdamınız için ilgili kamu kurumlarıyla görüşmelerimiz devam ediyor. 85 KPSS puanı olan birini Esendere’de, Habur’da kura atamasıyla tutamazsınız" deniyor. Vatan toprağının her zerresi kıymetli değil midir?” dedi.
Kayıt dışı ve kaçakçılığın Türk ekonomisinin en temel sorunlarının başında yer aldığını söyleyen Yazıcı, takipçileriyle şu görüşleri paylaştı:
“Bu alanlarla ilgili titiz ve kararlı bir mücadele gerekli. Kaçakçılıkla mücadele, sadece teknolojik araçlarla başarılamaz. Araçları kullanacak ve elde edilen verileri insan değerlendirecektir. İşte bu ve buna benzer nedenlerle fehmi keskin, intikali süratli, yüksek kapasiteli beşeri kaynağa ihtiyacımız var. 2008 yılından buyana Tayin-Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğini ödünsüz, kararlı bir şekilde uygulamaktayız. B Grubu aday memurların mesleğe kabulleriyle birlikte ilk atamalar da şeffaf bir şekilde elektronik ortamda yapılmaktadır. Bütün adaylar, Bakanlığımızın Gümrük kısmında atamaların belirtilen şekilde yapıldığını bilmektedirler.”
(İHA)