BIST 9.525
DOLAR 32,67
EURO 34,92
ALTIN 2.523,48
HABER /  DÜNYA

Sokakta kalan kadının yaşam mücadelesi

Antalya’da 40 yaşındaki 2 çocuk annesi Ayşe A., altı gündür eşyalarıyla birlikte sokakta yaşıyor. Mahalle sakinlerinin yardımıyla hayata tut...

Abone ol

Antalya’da 40 yaşındaki 2 çocuk annesi Ayşe A., altı gündür eşyalarıyla birlikte sokakta yaşıyor. Mahalle sakinlerinin yardımıyla hayata tutunmaya çalışan kadın, kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.
İstanbul’da yaşayan ve eşinden ayrı olan 2 çocuk annesi Ayşe A. eşyalarını bir kamyonete yükleyerek Antalya’ya geldi. Altı gün önce kente gelen Ayşe A., her gün mahalle mahalle ev aramasına rağmen ya bütçesine uygun ev bulamadı. Dört gün önce eşyaları da gelen Ayşe A. kiralık ev bulamayınca, Soğuksu Mahallesin’deki Palmiye Parkı’nın yanında yaşamaya başladı.

KOLTUKTA UYUYOR
Buzdolabı, televizyon, çamaşır makinesi, koltuk takımı ve çeşitli ev eşyaları bulunan Ayşe A., yol kenarında yaşamaya başladı. İki çocuk annesi kadın bir taraftan eşyalarını korumanın çabası içine girerken, bir taraftan da rahatsız eden kişilerden korunmanın derdine düştü. Semt sakinlerinin bakışları altında koltuk üzerinde yaşamaya devam eden kadının bazı eşyaları çalındı.

POLİSLER KORUMAYA ÇALIŞIYOR
Mahallelinin yardımlarıyla ihtiyaçlarını karşılayan kadının tek isteği ise bir iş ve başını sokabileceği bir ev. Kendisine yardıma gelen polislere eşyalarını bırakıp gidemeyeceğini söyleyen kadın, gece gündüz koltuk üzerinde yaşamaya devam ederken, polisler ise kadının can güvenliği için bölgede sık sık ring atıyor.

KADIN HER YERDE KADIN
Ayşe A.’nın koltuk üzerine koyduğu ayna karşısında saçını taraması, kendine çeki düzen vermesi ise dikkat çekti. Gündüz parktaki ağaçların altında eşyalarını gözetleyen Ayşe A., gece ise koltuğunun üzerine kıvrılarak yatıyor.

ACI DUYUYORUZ
Mahalleden Fatma Beğnen ise Ayşe A.’nın sokakta yaşamasından acı duyduklarını belirterek, “Kadın orada yalnız başına yatıp kalkıyor. Yanına yanaşanlar, rahatsız edenler var. Biz kadının dışarıda kalmasında üzülüyoruz. Elimizden geldiği kadar yardımcı oluyoruz. Burası sağlıklı bir yer değil. Başına bir şey gelse biz vicdan azabı duyarız. O dışarıdayken biz evde rahat uyuyamıyoruz” diye konuştu.

YARDIM EDİLSİN
Çevre esnafından Özlem Yavuz da, sokakta yaşayan Ayşe A.’ya yardımcı olmaya çalıştıklarını belirterek, “Antalya’ya gelmiş ama burada ev ve iş bulamamış. Elimizden geldiği kadar onunla ilgileniyoruz. Şu an sokakta yaşıyor. Geceyi de sokakta geçiriyor. Sokakta kadınlar için he türlü tehlike var. Bu kadına yardım edilsin“ şeklinde konuştu.
(İHA)