BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Maden ocağındaki kurtarma çalışmaları sürüyor

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş, yaklaşık 20 saattir arama kurtarma çalışmalarının umutla sürdüğünü söyledi. <br/>Z...

Abone ol

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş, yaklaşık 20 saattir arama kurtarma çalışmalarının umutla sürdüğünü söyledi.
Zonguldak’ta dün akşam kaçak maden ocağında göçük altında kalan 29 yaşındaki maden işçisi Ümit Eroğlu’na ulaşma çalışmaları sürüyor.
GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, ekiplerin çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Uyarıların dikkate alınması gerektiğini belirten Alabaş, şöyle konuştu: “Bize gelen bilgiye göre, takriben saat 16.30 civarında ekiplere intikal eden bilgiye göre, TTK’dan redevans usulüyle kiralanan 18 nolu sahada kaçak diye tabir ettiğimiz kömür ocağında göçük meydana geldiği ve bir arkadaşımızın halen içeride mahsur olduğunu öğrendik. O saatten bu saate kadar TTK ekipleri gerek kurtarma birimlerinin çalışmaları devam ediyor. Şu ana kadar arkadaşımıza ulaşılmış değiliz. İnşallah sağ salim arkadaşımıza canlı ulaşılır. Bir ocak daha sönmemiş olur. Bizim şu an söyleyebileceğimiz budur." Bölgenin kömür gerçeği olduğunu anlatan Alabaş, şunları söyledi: "Maalesef tüm uyarı ve ikazlara rağmen bölgemizde tek geçimi sağlayabilecek kömür olduğu için kaçak işletmeler devam ediyor. Bilgisiz, tecrübesiz, mühendislik hizmetleri almadan bu tür işletmelerin yapılması doğru değil. Arkadaşlarımızın uyarıları dikkate alması ve kaçak işletmelere mahal vermemesi gerekir diye düşünüyoruz.”
(İHA)