BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Suriye sınırında sıfır noktada eğitim başladı

İç savaşın devam ettiği Suriye’nin sınırındaki Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde 2013-2013 eğitim ve öğretim yılı, geçen yıla nazaran sakin b...

Abone ol

İç savaşın devam ettiği Suriye’nin sınırındaki Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde 2013-2013 eğitim ve öğretim yılı, geçen yıla nazaran sakin başladı.
Geçen yıl Suriye Rakka ili Tellabyat ilçesinde Özgür Suriye Ordusu ve Beşar Esed’e bağlı güçler arasında çatışmalar çıkmış, seken kurşunlar yerleşim yerlerine isabet etmesi sonucu ilçe merkezinde ve sınıra sıfır noktasındaki bazı köy okullarında eğitim ve öğretime ara verilmiş idi.
Bu yıl Akçakale ilçesinde öğrenciler sabahın erken saatlerinde öğrenci çantalarını alarak okul yolunu tutu. İlçe merkezinde geçen yıl kısa bir süre eğitim ve öğretime ara veren Cumhuriyet İlköğretim Okulu, bu yıl eğitim ve öğretime normal bir şekilde başladı. Akçakale ilçesi merkezinde bütün okullar normal eğitim ve öğretime başlanırken, açılış töreni ise Atatürk İlköğretim Okulu’nda yapıldı.
Atatürk İlköğretim Okulu’nda 2013-2014 eğitim ve öğretim yılı için düzenlenen törene, İlçe Kaymakamı Eyüp Fırat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Tekyıldız, şube müdürleri, oklu idarecileri, öğretmenler, öğrenci ve veliler katıldı.
Kaymakamı Eyüp Fırat, törende yaptığı kısa bir konuşmasında, ”Özellikle öğretmen arkadaşlarım daha iyi değerlendirecektir. 20. yüzyıl nüfusunu eğitebilmiş ülkelerin, büyük yer altı zenginlikleri olan ülkelere, büyük askeri gücü olan ülkelere, nasıl galebe çaldığını çok çıplak bir şekilde bize gösterdi. Geleceğini çağın geleceğine göre eğitebilen devletler, yer altı kaynağı olmasa bile, yer altı kaynağı olan ülkeden o kaynağı çıkararak işleyecek. Çünkü bu işler eğitilmiş kaliteli nüfusu olacak. Biz inşallah 20 yüzyılda ucundan yakaladığımız eğitim çağını 21. yüzyılda sizlerin sayesinde tamamıyla yakalamış olcağız. Bunun en bariz örneğini Şanlıurfa’da, Akçakale’de yakalayacağız. Bu sene içerisinde yirmiye yakın ilkokul yaptık. İnşallah tamamlanınca bunların bitimiyle eğitimde büyük bir sıkıntının bir kısmı aşılmış olacak” dedi.
(İHA)