BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sadri Şener'den transfer itirafı

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener bu yıl transferleri erken bitirmeyi beceremediklerini söyledi.

Abone ol

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, bugüne kadar oyuncuları hep Haziran ayında kadroya kattıklarını belirterek, bu yıl transferleri erken bitirmeyi beceremediklerini söyledi. Bu iş beni çok yordu. Eski tempom kalmadı diyen Şener, Kongre'de aday olup-olmayacağıma karar vermediğini belirtti.

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, yapmayı planladıkları transferleri kampa yetiştirmeyi hedeflediklerini belirterek, "Transferleri, kampa yetiştirmek istiyoruz. bunun için uğraşıyoruz. Alacağımız oyuncunun burada olmasını bende istiyorum. Bunları söylerken kendimi de eleştiriyorum. Transferde geç kaldık. Ben İnşaat Yüksek Mühendisiyim. Futbol geçmişi olmayan bir insan. Takımın hocası var, yardımcı antrenörler var onların okeyini almadan bir şey yapmam mümkün değil. Bunun aksi olsa yaparım. Çünkü ben tek
imzalı yetkili kişiyim. İkinci kişiyi aramama gerek yok. İzleme komitelerimiz var. Önümüzde uzun listeler yok. Şöyle listeler var. Dünya kupasını seyrettiğim zaman şu oyuncular iyi, onlardan var. Onları ben liste olarak adletmiyorum. Bunu bu yıl beceremediğimiz doğru. Şahsım değil ama, kulübü ben idare ediyorum ama bazı yetkilerimi dağıtıyorum. Bugüne kadar transferleri biz hep Haziran'da yapardık. Benim zaten aceleci bir yapım var. Çabuk yaparım onu. Bu sene çok transfere zaten ihtiyacım yok. Bu yıl yan yana oynayan takım elde etmişim. Doğruları var yanlışları var. Ciddi bir takım var elimde, bunu her sene halka hoş gözükmek için bütün takımı değiştirmek doğru bir şey değil. Yapanları da görüyoruz. Sonuç alamıyor. Mesela Beşiktaş değiştiriyor, sonuç alamıyor. Zorlanıyor" dedi.

ŞENOL HOCA ÇOK MUTLU"

Sadri Şener, "Kamp geldiğimde Şenol hoca ile konuştum. kendisi bana çok mutlu olduğunu ifade etti. Alltan gelen Mustafa Yumlu çok iyi gidiyormuş. Sağ bek istiyorduk, Mustafa Yumlu ve Barış'ı orada denediğini bana ifade etti. İyi gittiklerini belirtti. Forvet transferi sonrası orta sahaya belki bir oyuncu alırız" dedi.

"YORULDUM"

Transfer sorularına cevap vermekten yorulduğunu ifade eden Şener, "Transfer konusunda beni arayanlara hocaya sorun ifadesini kullandım. Bunu basın mensupları kendi yazım tarzlarıyla yazıyorlar. Ben bu konuda yorulduğumu ifade ettim. Beni arayana senin sorduğun soruya cevap veremiyorum. Ama bunu alıp değiştirdiler. Basın dilinde haber niteliği olan şekle dönüştürdüler. Transfer konusunda kararı hoca veriyor. Bana soruyorsunuz, soruyorsunuz bir yerden sonra tıkanıyorum. Ondan sonra hocaya sorun diyorum.
Şenol hoca tam yetkilidir. Ben değil. Ben tekim zaten. İstesem gider alırım. Ama bu olmaz" şeklinde konuştu.


Gündemde olan 4 oyuncu ile ilgili görüşmelerin sürdüğünü belirten Şener, "Bu oyuncularla yapılan görüşmeler teknik direktör Şenol Güneş'in bilgisi dahilinde yapılıyor. Bu oyuncuların en idealini transfer etmek istiyoruz. Görüşmeler yapılırken, ortaya parayı da koyuyorsun. Para art oyuncu para artı oyuncu. Bunları çarptığın zaman bir şey çıkıyor. İngilizvari ortaya çıkıyor. Olumlu yolda gidiyoruz. Takım da iyi gidiyor diyor hoca. Ama bir hafta daha var. Bitirir miyiz bitiremez miyiz bir hafta içinde ona
da bakıyoruz" diye konuştu.

"ESKİ TEMPOM KALMADI. ATLAYA-ZIPLAYA GİTMİYORUM"


Bu işin kendisini çok yorduğunu belirten Şener, "Bu iş beni çok yordu. Eski tempom kalmadı. Kongre'de aday olup-olmayacağıma karar vermedim. Gidişimde çok şey değil. Atlaya-zıplaya gitmiyorum ama bakıyoruz. Sizleri görüyorum üzülüyorum bir taraftan seviniyorum. Kulüp de çok büyüdü bir taraftan onu düşünüyorum. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş ile yarışıyorsun. Hafta sonu Adnan Polat ile beraberdik. 3 yıllık locasını satmış. 70 Milyon dolara, ben satacağım loca yok. Aziz Yıldırım, Transfer yapmasam
borucum sıfır ederim. 60 milyon dolar stat gelirim var diyor. Bizimkiler Panteliç'i alırsan kombine alacağız, yoksa almayacağız. Hangisi doğru" dedi.


"ALDIĞIM TELEFONLARDAN MUTLU DEĞİLİM"

Kendisine gelen telefonlardan çok mutlu olmadığını belirten Şener, şöyle konuştu:
"Telefonlardan mutlu değilim. İki üç tanesine örnek vereyim. Pazartesi sabahı saat 10-11 civarında. 'Başkan siz misiniz?' Evet benim diyorum. Bana transferler hakkında sizle görüşmek istiyorum diyorum. Trabzonspor'un 7 milyon taraftarı var. Hepsi benimle görüşmeye kalksa ben ölürüm. Peki dedim görüşelim. Nerde çalışıyorsun dedim. Bana memurum dedi. Nerde çalışıyorsun diye sordum. KTÜ'de dedi. Bende ona memur bu saatte ne yapar dedim. Ben seni şimdi İbrahim Özen'e söyleyeyim deyince hemen telefonu kapadı.
Bende sizin gibi insanım. Farkım, daha yaşım büyük. Daha az sabrediyorum. Yoruluyorum ve sıkılıyorum. Taraftar da öğrenmek ister ama uzadı bu iş bu sene doğru. Hata yapmadık mı? Yapıyoruz" şeklinde konuştu.

"TEOFİLO'NUN KEYFİ YERİNDE"

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, vize işlemlerinin uzaması nedeniyle morali bozuk olan Kolombiyalı oyuncunun kamptaki keyfinin gayet iyi olduğunu belirterek, " Teofilo'ya buradan memleketine giderken pasaportunu uzat vizeni al gel. Doğru, Teofilo 25 yaşında. Benim kızım 30 yaşında avukat, yurt dışında çalışıyor. Her türlü imkanı var. Nasıl olsa babam halleder diyor. Bunlarda öyle diyor. Nasıl olsa kulüp halleder. Teofilo da onlardan biri. İstanbul'da takım Hollanda kampına gelirken, bütün oyuncular uçağa binip gitti. O orada kaldı. Bir sürü memur çalışıyor, bir gecelik iş. Bakana söylersin o da Dışişleri bakanını arar sabah da vizesini alırsınız. Ama Teofiloda da iyi niyet yok. Gitme niyetindeydi. Morali bozuk. Ama şimdi keyfi yerinde" dedi.

"Türkiye Kupası'nı komik bir şey falan zannediyorlar" diyen Şener, "Almasan da olur diyorlar. Son maçta herkes senden bahsediyor, Türkiye seni konuşuyor, aman diyorlar. Ben inanıyorum biz şampiyon bile olsak onun sevgisi sempatisi 1-2 ay sürecek. Bursaspor başkanı bitti diyor" şeklinde konuştu.

ŞATO'DA TRANSFER ZİRVESİ

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu, Genel Sekreter Hasan Yener, Futbol Şube Sorumlusu İhsan Alioğlu ve teknik direktör Şenol Güneş'in yer alacağı transfer zirvesi, Tarih ve Doğa ile iç içe ve Ortaçağ'dan kalma bir şato olan ve yakın bir zamanda restore edilerek otel haline getirilen Bilderberg Şato'sunda gerçekleştirilecek. Yoğun bir şekilde transfer çalışmalarını sürdüren Trabzonspor kurmayları aynı zamanda Şato'da yoğun bir telefon trafiği de yaşayacak. Brezilya'da
bulunan yardımcı antrenör Ünal Karaman ve izleme komitesi üyesi Hüseyin Tok görüşmeler yaparken, ikilinin vereceği rapor transferde belirleyici rol üstlenecek.