BIST 10.471
DOLAR 32,84
EURO 35,22
ALTIN 2.446,21
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Arnavutköy Belediyesi ruhsat vermiyor!

Arnavutköy Belediyesi Ruhsat Denetim Müdürlüğü, işyeri açma çalışma ve hafta tatil ruhsatlarını vermekle kalmıyor, esnafa işyerlerinde teslim ediyor.

Abone ol

Kayıt dışı ekonomi ile mücadele ile birlikte, esnafın karışık ve uzun süren bürokratik işlemlerinin en kısa sürede halledilmesi yine sosyal devlet anlayışının ve devletin vatandaşın hizmetinde olduğunun göstergesi.

Arnavutköy Belediyesi bu durumun farkına vararak, kendisine ruhsat işlemleri için başvuran esnafın evraklarını en kısa sürede hazırlamak için kolları sıvadı. Ruhsatların hazırlanmasının ardından bizzat esnafın ayağına giderek ruhsatını takdim eden Başkan Yardımcısı Melik Genç; “uygulamadaki amacımız bizlere vergisini vermek ve kanuni haklarından yararlanmak için başvuran esnafımıza bizim de elimizden geldiğince kolaylık göstermek ve kendilerine bizzat ruhsatlarını takdim etmektir. Böylece devlete karşı yükümlülüğünü yerine getiren esnafa karşı bizde nezaket kuralları çerçevesinde yardımcı oluyoruz.” dedi.

Yıl Sonuna Kadar Her Esnaf Kayıt Altında

Arnavutköy’ü oluşturan 7 belde de amaçlarının kayıt dışı ekonominin önüne geçmek ve dürüst esnafın da sorunlarına yardımcı olmak olduğunun altını çizen Genç, gerek ruhsat denetim müdürlüğü olsun, gerekse zabıta müdürlüğümüz bölgede esnaf ve işyerlerine denetimler gerçekleştirerek yine çalışanların ve vatandaşların sosyal ve sağlık yönünden korunmasına çalışıldığını ifade etti. İlçede yıl sonuna kadar kayıt altına alınmamış işyerinin kalmayacağını belirten müdürlük yetkilileri, şu ana kadar envanter ve kayıt işlemlerinde büyük aşama sağladıklarını söyledi.

Modern ve Daimi Halk Pazarı Yapılacak

Ayrıca başta gıda satış yerleri olmak üzere Pazar denetimlerini de sıklaştıran Arnavutköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, sağlığa uygunsuz işyerlerine cezai işlem yaptı. Özellikle bakkal, market ve gıda satışı yapılan yerlerde sağlık denetimlerinin çok büyük bir titizlikle yapıldığını ifade eden yetkililer, vatandaşa günü geçmiş, bozulmuş ürün satanlara asla müsamaha gösterilmeyeceğini belirtti. Pazar esnafını da Başkan Yardımcısı Melik Genç’le birlikte denetleyen zabıta ekipleri, açıkta satılamayacak ürünler konusunda pazar esnafını uyardı. Pazar denetimleri sırasında esnafın sorunları da dinleyen Başkan Yardımcısı Melik Genç, özellikle gıda ürünlerinin satışı ile ilgili modern kapalı pazar ile birlikte daimi halk pazarının çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Arnavutköy Zabıta Müdürlüğü önümüzdeki günlerde özellikle vatandaşın tüketici hakları konusunda bilgilendirilmesine yönelik seminerler düzenleyecek. Konusunda uzman eğitimciler tarafından sunulacak panellerde tüketici haklarının yanı sıra hijyen konusunda esnafa da bilgiler verilecek.