BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Cinayet sonrası kahkahalar attı

Kağıthane'de, bir restoranda birlikte eğlenen iki çift arasında, çıkan "garsonlar eşine asıldı' tartışması kanlı bitti

Abone ol

Kağıthane'de, bir restoranda birlikte eğlenen iki çift arasında, “Garsonlar eşine asıldı’ tartışması çıktı. Eğlence sonrası çiftlerden birinin diğerine "Neden müdahale etmedin. Sen nasıl erkeksin" sözü cinayetin fitilini ateşledi.

SEN NASIL ERKEKSİN

Olay, Beyoğlu'nda saat 22.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Fehmi Alışkan, eşi Nevin Alışkan'la (40), dün akşam Beyoğlu'nda gittikleri bir restorana arkadaşları İsmail-Vesile Akbaş çiftini de davet etti. Restoranda alkol alarak eğlenen iki çift, saat 22.30 sıralarında Kağıthane'deki evlerine gitmek için bir taksiye bindi. İddialara göre, aşırı alkollü olan Fehmi Alışkan, arkadaşı İsmail Akbağ'a, "Garsonlar eşine asıldı. O da yüz verdi. Neden müdahale etmedin. Sen nasıl erkeksin" diye çıkıştı.

TAKSİDEN İNİP KAÇMAYA ÇALIŞTI

Bunun üzerine İsmail Akbağ, arkadaşını tekme tokat dövmeye başladı. Kavga nedeniyle taksici durmak zorunda kaldı. Fehmi Alışkan da taksiden inerek kaçmaya başladı. Akbağ çifti peşinden koştukları Fehmi Alışkan'ı Sütlüce'deki Sadabat Parkı'nda yakaladı. İsmail Akbağ'ın yumruk darbeleri ile yere düşen Fehmi Alışkan'ı, Vesile Akbağ çantasından çıkarttığı 'sallama' diye tabir edilen bıçakla boğazından, karnından ve göğsünden defalarca bıçakladı. Bu sırada Nevin Alışkan çığlık atarak
çevredekilerden yardım istedi.

MİNİBÜSE BİNEREK KAÇTI

Nevin Alışkan'ın yardım çağlıklarına koşanlar, Akbağ çiftinin kaçmak için bindiği taksinin önünü kesti. Taksiden inen çift, hızla yolun karşısına geçerek bir minibüse binerek kaçtı. Ağır yaralanan Fehmi Alışkan ise eşi ve çevredekilerin yardımı ile taksiyle götürüldüğü Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşamanı yitirdi.

ÖLEN KİŞİNİN KARISINI YARIM SAAT SONRA ARADI

Polisin peşine düştüğü Akbağ çifti, olaydan yaklaşık yarım saat sonra Nevin Alışkan'ı, polisin yanında telefonla arayarak, "Öldü mü şeref...?" diye sordu. Nevin Alışkan da, "Öldürdünüz, rahatladınız mı" şeklinde cevap verdi. Polis, Nevin Alışkan'ın verdiği ifadeler doğrultusunda İsmail ve Vesile Akbağ'ı, Çağlayan'da yakaladı. Kağıthane Araştırma Büro Amirliği'ne götürülen çiftin, ifadelerinde olayı detayına kadar anlattıkları belirtildi.

CEVABI TÜYLER ÜRPERTTİ

Bu sırada gazetecilerin "Cinayeti neden işlediniz" şeklindeki sorusuna, Akbağ, Araştırmas Büro Amirliğine girerken, "Siz sorasınız diye işledim" diye cevap verdi. Çiftin bugün adliyeye sevk edileceği belirtildi.

14 YAŞINDA DÜŞÜK YAPTI

[PAGE]

Samsun'da ailelerin izniyle akrabası olan gençle birlikte yaşamaya başlayan 14 yaşındaki kız çocuğu, düşük yaptı.

Edinilen bilgiye göre, Adalet Mahallesi'nde oturan T.G. (21), 1 yıl önce İstanbul'da askerliğini yaparken akrabası olan D.S. (14) ile aralarında duygusal yakınlaşma başladı. Askerliği yaptığı sürede İstanbul'da D.S. ile görüşmeyi sürdüren T.G., terhis olunca memleketi Samsun'a geri geldi. T.G.'yi sevdiğini ailesine açıklayan D.S. ise, ailesinin de iznini alarak sevdiğini öne sürdüğü gencin peşinden Samsun'a geldi. Aralarında duysal bağ süren genç ve çocuk, birlikte yaşamaya başlarken, ailelerin de izni alınarak evlilik kararı alındı.

Aralarında söz kesilirken, kızın yaşı tutmadığı için nikah yapılamadı ve çiftler birlikte yaşamayı sürdürdü. İlişki sonrası hamile kalan ve hamile kaldığından haberi olmayan küçük kız, rahatsızlanınca hastaneye götürüldü. Burada yapılan sağlık kontrolünde küçük kızın düşük yaptığının belirlenmesi üzerine durum polise bildirildi.

T.G. polis ekiplerince gözaltına alınırken, sorgulamasının ardından adliye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan zanlı, tutuksuz yargılanmak
üzere serbest bırakıldı. Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince Samsun Adliyesi'ne getirilen ve parmağında yüzük bulunan küçük kız ise ifade verdi. Küçük kız sevdiği gencin annesiyle birlikte geldiği adliyede, genci sevdiğini ve her şeyi kendi isteğiyle yaptığını belirtti.

ŞAŞKIN DİLENCİ KONUŞURSA

[PAGE]

Amasya'da boynuna astığı "Sağır ve dilsiz" yazısıyla dilencilik yapan şahıs, boynundaki yazıyı unutup konuşarak dilenmeye başlayınca yakayı ele verdi.

Amasya sokaklarında boynuna astığı "Sağır ve dilsiz" yazısı ile duygu sömürüsü yaparak dilencilik yapan Ali A. (26), boynundaki yazıyı unutup konuşarak dilenmeye başlayınca kent sakinlerinin ihbarıyla Amasya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı.

Zabıta Müdürlüğü'nde yapılan üst aramasında yaklaşık 2 saat dilencilik yapmasına rağmen üzerinden 50 lira çıkan Ali A., İHA muhabirinin sorularını yanıtsız bıraktı. Dilencilere karşı gereken kontrolleri yaptıklarını söyleyen Zabıta Müdürü Mustafa Öztürk, "Sağır ve dilsiz numarası yaparak dilencilik yapmakta olan Ali A. isimli şahsın üzerinden 50 lira para çıkmıştır. Birkaç saat boyunca dilencilik yapan ve yakalanan şahsın hakkında yasal işlem yapılmış ve kendisi il dışına gönderilmiştir" dedi.
Ali A.'nın Adana'nın Kozan ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.

YANKESİCİLER KILIÇDAROĞLU İLE TÜRKİYE TURUNDA

[PAGE]

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yurt genelinde yaptığı mitingleri dolaşarak, yankesicilik yaptığı belirlenen çete, Bursa'da yakalandı.

Kent merkezinde düzenlenen mitingde insanları soyan biri kadın 4 kişi ile bunlara yardım ve yataklık yapan 2 polis gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yurt genelindeki mitinglerini takip eden yankesiciler, örgüt kurarak Gandi ile birlikte Türkiye turu atmaya başladı.

İnternetten Kılıçdaroğlu'nun miting programını öğrenen yankesicilerin, gruplar halinde miting yapılan illere dağılarak kalabalığa karışıp soygun yaptıkları ortaya çıktı. Ankara'da oturduğu belirlenen 4 kişi, CHP'nin geçtiğimiz günlerde Bursa'da yaptığı mitinge katıldı. Şehreküstü Meydanı'ndaki mitingde halkın arasında yankesicilik yapan 3 kişi, bir vatandaşın 550 lirasını aldığı sırada polisler tarafından fark edildi. Gözaltına alınan 3 kişi, Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Yakalanan Halil Ç.(51), Sami Ş.(38) ve Murat T.(39) isimli şahıslara Kılıçdaroğlu'nun miting programını internetten öğrenip bildirdiği tesbit edilen ve yakalanan zanlıların adli işlemlerini takip etmek üzere Ankara'dan Bursa'ya gelen Mülkiye B.(56) isimli kadın da gözaltına alındı. Ayrıca, zanlılara yardım ve yataklık yaptığı belirlenen Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Ekipler Amirliği'nde görevli 2 polis de yakalandı.


Liderliğini Halil Ç'nin (51) yaptığı çetenin Ankara'dan araçlarla Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu illere gruplar halinde gittiği ve yankesicilik yaptığı tesbit edildi. Emniyetteki sorguları tamamlanan zanlılar, 'örgütlü yankesicilik' suçundan adliyeye sevk edildi. Zanlılardan Ergün B. Ve Savaş Y. isimli 2 polisin ise 'yardım ve yataklık' suçundan ilerleyen günlerde adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

ABİSİNİN TECAVÜZÜNE UĞADI İNTİHARA KALKIŞTI

[PAGE]

Adıyaman'da abisinin tecavüzüne uğrayarak hamile kalan ve daha sonra çocuğu aldıran kadın, 6 katlı bir apartmanın 4. katında bulunan balkona çıkarak intihara teşebbüs etti.

Yıllar önce abisinin kendisine tecavüz ettiğini iddia ederek kendisini aşağıya atacağını söyleyen kadını polis ekipleri, saatler süren ikna çabasının ardından intihar etmekten vazgeçirdi. Edinilen bilgiye göre, yıllar önce abisi tarafından tecavüze uğrayan Özlem Ş. isimli kadın, abisinden olan çocuğu aldırdı. O günden bu güne zaman zaman bunalıma girdiği ileri sürülen kadın, sohbet etmek için arkadaşının evine gitti. Turgut Reis Mahallesi'nde bulunan Dolaş-2 apartmanında ikamet eden arkadaşının evine Özlem Ş., sohbetinde psikolojik sorunlar yaşadığını arkadaşıyla paylaştı. Arkadaşının evinde alkol alan kadın, girdiği bunalım ve tükettiği alkolün etkisiyle intihara teşebbüs etmek istedi.

ARKADAŞININ EVİNDE BALKONA ÇIKTI

Arkadaşına ait evin balkonuna çıkan kadın, balkonun korkuluklarına tutunarak kendisini aşağıya atacağını gözyaşlarını içerisinde söyledi. Arkadaşının uyarılarını dikkate almayan kadın, kendisini aşağıya atmakta kararlı olduğunu dile getirdi. Daha sonra olay yerine gelen polis ekipleri kadının intihar etmemesi için ikna etmeye çalıştı. Kadının intihar etmek istediği apartman dairesine çıkan polis ekipleri, kadın ile uzun süre sohbet etti. Saatler süren ikna çabalarına rağmen hayatta hep acı çektiğini ifade eden kadın, polis ekiplerinin kendisine uzattığı suyu içerken, su bardağını aşağıya fırlattı.

YOLA BRANDA AÇILDI

Bu arada olayın yaşandığı mahallenin yolu trafiğe kapatılırken, olay yerine gelen sağlık ve itfaiye ekipleri geldi. İtfaiye ekipleri, intihara teşebbüs eden kadın için yola branda açtı. Açılan brandayı itfaiye ekipleriyle birlikte çevrede bulunan onlarda kişi tuttu. Çevrede bulunan vatandaşlar intihara teşebbüs olayını film seyreder gibi izledi. Kadının isteği, emniyet amirlerinin talebi doğrultusunda çevredeki vatandaşlar olay yerinden uzaklaştırıldı.

İKNA ÇABASI SAATLERCE SÜRDÜ

İkna çabalarını sürdüren polis ekipleri, intihara teşebbüs eden kadını ikna etmeye çalışırken, intihara teşebbüs eden kadın polis ekipleriyle tutunduğu balkon korkuluklarına oturarak konuşmaya başladı. Saatler süren ikna çabalarının ardından intihara teşebbüs eden kadın, intihar etmekten vazgeçti. Kadını polis ekipleri balkondan çıkartarak, evin içine aldı.

Daha sonra olası bir intihar olayına karşılık yola kurulan branda itfaiye ekipleri tarafından toplanırken, intihar etmekten vazgeçen kadın intihara teşebbüs ettiğin evin içerisinde polis ekipleriyle sohbet etti. Derdini polis ekiplerine anlatan kadın, polislerin çevredeki vatandaşları uzaklaştırmasıyla birlikte apar-topar, apartmanın önüne çekilen sivil polis aracına bindirildi. Birkaç saniyede kendisini araca atan kadının sağlık raporu için Adıyaman Devlet Hastanesi'ne götürüldüğü öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

HIRSIZLIK ZANLISI CEZAEVİ FİRARİSİ ÇIKTI

[PAGE]

Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesinde, iki evden hırsızlık yaptıktan sonra kaçarken yakalanan zanlının cezaevi firarisi olduğu belirlendi. 

Alınan bilgiye göre, Çınarönü Mahallesi'nde oturan bir kişi, telefonla polisi arayarak, evine giren bir kişinin bazı ziynet eşyalarını aldıktan sonra balkondan atlayarak kaçtığını bildirdi. 

Arkasından koştuğu bu kişinin kendisine tabancayla ateş etmeye başladığını ifade eden ev sahibi, tabancanın tutukluk yapmasının ardından yakalayarak dövdüğünü söylediği zanlının daha sonra silahını bırakarak kaçmayı başardığını belirtti. 

İhbar üzerine olay yerine giden güvenlik güçleri, bölgede yaptıkları aramada üzerinde kimlik bulunmayan bir şüpheliyi gözaltına aldı.

Asayiş Şube Müdürlüğüne götürülen ve burada ev sahibi ile de yüzleştirilen zanlının, 45 hırsızlık suçundan sabıkalı Ufuk D. olduğu belirlendi. 

Aynı gün bir başka evden daha hırsızlık yaptığı tespit edilen zanlının, Eskişehir Açık Cezaevi'nden firar ettiği anlaşıldı. 

Zanlı, sorgulamasının ardından adliyeye sevk edildi.