BIST 10.269
DOLAR 32,23
EURO 34,79
ALTIN 2.439,59
HABER /  GÜNCEL

Sabah ve atvde sendika kıyımı

Çağdaş Gazeteciler Derneği İstanbul Şube Başkanı ve Sabah Gazetesi Editörü Cengiz Erdinç sendika kurbanı.

Abone ol

Sabah Gazetesi çalışanlarının sendikalı olabilmesi için bir süredir çalışma yürüten Çağdaş Gazeteciler Derneği İstanbul Şube Başkanı ve Sabah Gazetesi Editörü Cengiz Erdinç’in işine son verildi.

Bir süre önce sendika çalışması yapmaması için uyarılan Erdinç’in işten çıkartılmasına gerekçe olarak ise performans düşüklüğü gösterildi.

Habertürk’te geçen hafta yayınlanan Full Ekran adlı programa katılan Merkez Medya Grubu Başkanı Yavuz Onursal, “TMSF döneminde kimsenin işine son verilmeyecektir. Sendika çalışmasını da biliyoruz.

Bununla ilgili yetkiyi genel yayın yönetmenimiz Ergun Babahan’a ve TMSF yönetim kurulu üyesi Mehmet Akif Yaşin’e verdik. Konuyla bu arkadaşlarımız ilgilenecek” demişti.

Onursal’ın bu sözlerine rağmen sendika çalışması yürüten Cengiz Erdinç’in işine son verilmesi dikkat çekti. Öte yandan Onursal'ın bu sözlerine rağmen Cengiz Erdinç'in işten çıkartılması "kararı Ergun Babahan mı verdi?" sorusunu gündeme getirdi.

Sabah'ta Erdinç'in işine son verilirken ATV'den de iki gazeteci işten çıkarıldı. Haberimiz yayına hazırlandığı sırada ATV haber merkezinde sendika çalışması yapan muhabir Burak Ersemiz ile Ozan Pezek'in de işlerine son verildi. Pezek 1 hafta önce Haber Müdürü Murat Demirel tarafından sendika çalışması yapmaması yönünde uyarılmıştı.