BIST 10.321
DOLAR 32,26
EURO 34,81
ALTIN 2.404,82
HABER /  POLİTİKA

Saadetlilerden İrana destek

Saadet Partisi (SP) İstanbul Gençlik Kolları'na üye bir grup, basın açıklamasıyla İran'a destek verdi.

Abone ol

Saadet Partisi (SP) İstanbul Gençlik Kolları'na üye bir grup, uranyum zenginleştirme programı nedeniyle ABD'nin baskı yaptığı İran'a destek vermek için basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, Saadet Partisi Gençlik Kolları'nın İran halkının yanında olduğu mesajı verildi. Ayrıca Saadet Partisi Gençlik Kolları'ndan bir heyet, İran Başkonsolosluğu'na girerek başkonsolosla bir süre görüştü.

Saadet Partisi Gençlik Kolları'na üye yaklaşık 50 kişi, Cağaloğlu'ndaki İran İslam Cumhuriyeti Başkonsolosluğu önüne gelerek, "Mazlumun yanında, zalimin karşısındayız, Dün Irak, bugün Iran, yarın?" yazılı pankartlar açtı. Grup üyeleri pankartlardan birini İran Başkonsolosluğu binasının duvarına astı. Gruptan bir heyet ellerinde çiçekle konsolosluğa girerek, başkonsolosla bir süre görüştü. Görüşmenin ardından dışarı çıkan heyet, başkonsolosluk önünde basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan SP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Zafer Emanetoğlu, İsrail ve Hindistan'ın nükleer enerjiye sahip olmasına karşın Amerika'nın İran'ı engellemek için baskı yapmasını eleştirdi. Emanetoğlu, "Afganistan neden işgal edildiyse, Irak neden işgal edildiyse İran da aynı nedenle hedef tahtasına konulmuştur. Bizler Milli Görüş gençliği olarak ABD'nin İran'a karşı uyguladığı baskıcı politikaların karşısında olduğumuzu açıkça dile getiriyoruz. Milli Görüşçüler olarak ABD emperyalizmine karşı hiçbir zaman boyun eğmeyeceğimizi tekrar ediyoruz." diye konuştu.

"Katil Amerika Ortadoğu'dan defol, İran halkı yalnız değildir, Müslümanlar kardeştir" şeklinde sloganlar atan grup, basın açıklamasından sonra olaysız dağıldı.